Tgrt Haber

Rus gizli servisi binasında patlama! Ukrayna'dan itiraf gibi açıklama geldi

16 Mart 2023 14:52 - Güncelleme : 16 Mart 2023 14:59
Rus gizli servisi binasında patlama! Ukrayna'dan itiraf gibi açıklama geldi

Rusya-Ukrayna sınırına 75 kilometre yakınında bulunan Rus gizli istihbarat servisinin kullandığı bir binada yangın çıktı. Yangından önce bölgede tank atışı ve patlama seslerinin duyulduğu iddia edildi. Yangın görüntüleri sosyal medyada viral olurken Rusya Acil Durumlar Bakanlığı olayı doğruladı.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş​ tüm hızıyla devam ederken Rusya​ tarafından gelen haber dündeme bomba gibi düştü. Rusya-Ukrayna sınırına 75 kilometre yakınında Rus gizli istihbarat servisinin kullandığı bir binada yüksek sesli patlamalar meydana geldi ve ardından yangın​ çıktı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığının onayladığı olayın görüntüleri sosyal medyada viral oldu. Rus istihbarat teşkilatı tarafından kullanılan bir bina, tanıkların yüksek sesli patlamalarının duyulmasının hemen ardından alevler içinde kaldı. Yerel basında çıkan haberlere göre, yerel halk yangından önce yüksek sesli patlamalar duyduğunu bildirdi. Raporlara göre, sınır kontrolüyle ilgili yüksek güvenlikli FSB binasında camlar kırıldı ve tuğlalar çöktü. Komşu binalardan insanlar tahliye edildi.

SINIRDAN 75 KM İÇERİDE 

Mirror'a konuşan bir kolluk kuvveti kaynağı, "Bina tuğladan yapılmış, tamamen yanıyor. Yakıt tankları cephanenin yanında yanıyor. Depoda 5-10 saniye aralıklarla mühimmat patlıyor” dedi.  Rusya, Vladimir Putin'in Ukrayna​'daki savaşına karşı çıkanların sabotajlarının bir dizi patlama​ ve yangına neden olabileceğinden korkuyor.

UKRAYAN'DAN İTİRAF 

Ukrayna, Moskova'nın vahşi işgalinin intikamını almak için Rusya içinde sabotaj saldırıları düzenlemeye çalıştığını açıkladı. Ancak gelen füzeler veya insansız hava aracı saldırılarıyla ilgili herhangi bir rapor yok. FSB görevlileri bugün Rostov'daki katliam mahallinin filme alınmasını durdurmaya çalıştığı dikkatlerden kaçmadı. 

Kaynak: Mirror
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...