Tgrt Haber

Rus iş insanı garajında asılı halde bulundu! Şoke eden ‘kara liste’ iddiası

03 Mart 2022 09:07 - Güncelleme : 03 Mart 2022 15:00
Şüpheli intiharı İngiltere başta olmak üzere Rusya ve Ukrayna'da da infiale neden olan iş insanının ölümünde soruşturma sürüyor.

Mikhail Watford isimli iş insanı, İngiltere’de evinin garajında, bahçıvan tarafından ölü olarak bulundu. Ukrayna-Rusya savaşının patlak vermesinden günler sonra gerçekleşen şüpheli intiharın ardından Watford’un kara listede olduğu ve hedef alındığı iddia edildi. İş insanının kaçış için ismini de değiştirdiği öğrenildi.

Şüpheli intiharı İngiltere başta olmak üzere Rusya ve Ukrayna'da da infiale neden olan iş insanının ölümünde soruşturma sürüyor.

66 yaşındaki Rus asıllı iş insanı ve 3 çocuk babası Mikhail Watford, Ukrayna’daki petrol rafinerilerinden bir servet elde etmesinin ardından İngiltere’ye yerleşerek gayrimenkul işine girdi. Rusya’dan İngiltere’ye göç eden birçok Rus vatandaşının yanı sıra Watford’un hedef listesinde olabileceğini belirten İngiliz polisi, ölümün ciddiyetle araştırıldığını kaydetti.

"ZAMANLAMASI TESADÜF DEĞİL"

Watford’un ölümü yakın çevresini hüzne boğarken bir aile dostu, Watford’un Ukrayna’daki işgalden psikolojik olarak etkilenmiş olabileceğinin altını çizerek “Ölümünün zamanlaması ve Ukrayna'nın işgali kesinlikle tesadüf değil." dedi.

İş insanının intiharının çok fazla soruyu beraberinde getirdiğini de belirten aile dostu, Birleşik Krallık'taki Rus vatandaşlarının ve ortaklarının diğer tüm şüpheli ölümlerinden sonra, Mikhail’in ölümüyle ilgili spekülasyonların doğal olduğunu da kaydetti.

OĞLUNUN CESEDİ BULUNDUĞUNDA EVDEYDİ

Mikhail Watford’un, 2000li yıllarda İngiltere’ye taşınmasının ardından Tolstosheya'dan olan ismini değiştirdiği biliniyor. Estonyalı eşi Jane, iki çocuğu ve ilk evliliğinden olan yaşça daha büyük oğluyla 18 milyon sterlinlik Wentworth Malikanesi'ndeki bir konutta yaşarken Watford’un Rus annesinin de bu apartmanlardan birinde yaşadığı ve garajda oğlunun cesedi bulunduğunda evde olduğu öğrenildi.

'ŞİMDİLİK ŞÜPHELİ BİR DURUM YOK'

Watford’un başka bir dostu ise ölüm haberiyle şoke olduğunu ve Mikhail’in yaşamak için her türlü nedene sahip olduğunu belirterek “Güzel bir karısı, çocukları ve hayalleri süsleyen bir evi vardı. Hiç mantıklı değil." dedi.

Yetkililerin yaptığı açıklamada, ölümün detaylarıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü ancak şimdilik şüpheli bir durum olmadığına değinildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...