Tgrt Haber

Rus lider Putin ile dans eden Avusturya'nın eski bakanı Rusya'ya taşındı

10 Ağustos 2023 10:45 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 11:06
Rus lider Putin ile dans eden Avusturya'nın eski bakanı Rusya'ya taşındı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından ölüm tehditleri almaya başlayan, Rus lider Putin ile arasının iyi olduğu bilinen Avusturya'nın eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Rusya'da küçük bir köye taşındı.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgal girişiminin ardından başlayan Avrupa Birliği'nin Moskova'ya yönelik yaptırımlarıyla beraber istifa eden Avusturya​'nın eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'in Rusya'ya taşındığı ortaya çıktı. 2018 yılında düğününe davet ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ile dans ederken çekilen fotoğrafıyla yeniden gündem olan eski bakan artık Ryazan bölgesindeki Petruşevo köyünde yaşıyor. 

Kneissl, "çok pozitif bir atmosferde" yaşadığını ve kaldığı yerin kendisine "küçük bir Avusturya köyünde gibi" hissettirdiğini söyledi. Vid Sboku'ya konuşan Kneissl, köyde en az bir ay daha kalacağını belirtirken, "Eski hayatımı geride bırakıp yenisine başlamalıyım. 60 yaşında olduğunuzda bu kolay değil" ifadelerini kullandı.

''SALDIRILAR AYNI ZAMANDA FİZİKSELDİ''

Kendisine karşı baskıların savaştan çok önce başladığını vurgulayan Kneissl o dönem, ''Bana karşı saldıran medya kampanyası nedeniyle 2020 sonbaharında Avusturya’dan ayrılmak zorunda kaldım. Saldırılar aynı zamanda fizikseldi, sokakta 'Rus domuzu' diye bağırıyorlardı'' açıklamasında bulunmuştu.

Rus lider Putin ile dans eden Avusturya'nın eski bakanı Rusya'ya taşındı

2020'de Avusturya'dan ayrılan eski bakan, önce Fransa'ya ardından Lübnan'a taşınmıştı.

Kneissl, haziranda Rus düşünce kuruluşu Rusya'nın Kilit Sorunları İçin Jeopolitik Gözlemevi'nin (GORKI) başına getirilmişti.

Öte yandan Petruşevo köyünün Rusya'da kalmak isteyen yabancılar arasında popüler olduğu ve son dönemde bazı Fransız vatandaşlarının bölgeden ev aldığı biliniyor.

Kaynak: TASS

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...