Tgrt Haber

Rus lider Putin Ukrayna'yı değil Batı'yı 'düşman' olarak gösterdi! Amaç: Savaşı en kısa sürede bitirmek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ocak 2024 09:07 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 09:10
Rus lider Putin Ukrayna'yı değil Batı'yı 'düşman' olarak gösterdi! Amaç: Savaşı en kısa sürede bitirmek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaklaşık 2 senedir bombalar yağdırdığı Ukrayna'nın 'düşman olmadığını', Batı'nın Rusya'yı yok etmeye çalıştığını söyledi. Rus lider, savaşı ise en kısa sürede bitirmek istediklerini belirtti.

Rus lider Vladimir Putin​, Ukrayna​'da savaşan askerlerle bir araya geldi, yaralı askerleri ise hastanede ziyaret etti. Yeni yıl için kutlamalarda bulunan Putin, savaşa dair de açıklamalarda bulundu. Batı​'nın Ukrayna'ya askeri destek sağladığını hatırlatan Putin, "Onlar, (Batılılar) Ukraynalıların eliyle kendi sorunlarını çözüyor. Bu, asırlar boyunca hep böyle oldu ve şimdi de oluyor. Ukrayna'nın kendisi bizim için düşman değil. Rusya​'yı yok etmek ve stratejik yenilgiye uğratmak isteyenler Batı'da bulunuyor." ifadesini kullandı.

Batı'nın Ukrayna üzerinden Rus ile mücade ettiğini vurgulayan Putin, "Asırlar boyunca Rusya'yı yok etme hedefini gütmelerine rağmen biz onları daha hızlı yok edeceğiz. Sorunun özü, Ukrayna değil Ukrayna'nın eliyle Rusya'yı yok etmeye çalışanlardır. Ama onlar bunu kesinlikle başaramayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Putin, çatışmayı en kısa sürede Rusya'nın şartları doğrultusunda sonlandırmak istediklerini belirterek, "Sonsuza dek savaşma niyetinde değiliz ancak pozisyonlarımızı da teslim etmeyi düşünmüyoruz." ifadesini kullandı.

"BELGOROD'A YAPILAN SALDIRI, TERÖR EYLEMİ"

Belgorod​ kentine 30 Aralık 2023'te saldırı düzenlediğini anımsatan Putin, "Belgorod'da olanlar, elbette terör eylemi. Bu, sivil halka yönelik bir saldırı. Elbette, bu terördür." dedi.

Buna karşılık olarak yüksek hassasiyetli silahla Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik saldırılar düzenlediklerini belirten Putin, "Bu tür saldırıları artıracağız. (Belgorod'a saldırı) Bu, kesinlikle sivil halka karşı işlenen bir suçtur ve bu tür suçlar cezasız kalmayacak." dedi.

Rus lider Putin Ukrayna'yı değil Batı'yı 'düşman' olarak gösterdi! Amaç: Savaşı en kısa sürede bitirmek

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı neredeyse iki senedir devam ediyor. Savaşın ilk zamanlarındaki yoğun çatışma dönemlerinin ardından şimdi sahada her iki taraf da ilerleyemez durumda. Zira, uzun zamandır taraflar pozisyonlarını değiştirmiş değil.

İsrail-Filistin Savaşı’nın başlamasıyla dikkatlerin üzerlerinden çekildiğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve yönetimi Batı’dan gelen desteklerin azalmasından duyduğu endişeleri dile getiriyor. Rusya ise Ukrayna’ya karşı savunma pozisyonuna devam ederken Gürcistan’da yeni bir üs kurma hazırlığında olması dikkat çekiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...