Tgrt Haber

Rus lider Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl mesajı! Büyük projeye de dikkat çekti

30 Aralık 2022 14:50 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 15:05
Rus lider Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl mesajı! Büyük projeye de dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Kremlin, Putin'in Rus-Türk işbirliğine de dikkat çektiğini belirtti.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilişkileri dünya gündeminde sıklıkla yer alıp Türkiye​'nin Ukrayna-Rusya savaşındaki müzakereci tavrı övülürken Rus liderden, Erdoğan'a yeni yıl mesajı da geldi. Putin'in mesajını ileten Kremlin, Rus liderin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin zorlu bir yıla rağmen dinamik şekilde geliştiğini vurguladığını bildirdi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye’de kurulması planlanan doğal gaz merkezi başta olmak üzere enerji alanındaki büyük projelerin de devam ettiğine dikkati çeken Putin, ülkelerin birlikte hareket ederek Avrasya kıtasında istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesi adına Rus-Türk işbirliği yelpazesinin daha da geliştirilebileceği umudunu paylaştı.

Rus lider Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl mesajı! Büyük projeye de dikkat çekti

PUTİN'DEN BAZI LİDERLERE MESAJ

Kremlin, Putin’in, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi ülkelerin liderlerinin yanı sıra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ve eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi gibi isimlerin de yeni yıllarını kutladığını bildirdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...