Tgrt Haber

Rus lider Putin'den önce Rus Bakan Lavrov Türkiye'ye geliyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Şubat 2024 14:26 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 14:33
Rus lider Putin'den önce Rus Bakan Lavrov Türkiye'ye geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyareti gündemdeyken Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye'ye geleceği duyuruldu. Putin ise Rusya'daki seçimlerin ardından Türkiye'ye bekleniyor.

Rus lider Vladimir Putin​'den önce Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov​, Türkiye​'ye geliyor. Bakan Lavrov, 1-2 Mart'ta Antalya Diplomasi Forumu​'na katılacak. Antalya Diplomasi Forumu (ADF), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığı’nın inisiyatifiyle 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çok sayıda Devlet ve Hükümet Başkanları, Bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelecek.

"Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla düzenlenecek olan ADF 2024, şu anda dünyanın içinden geçtiği çalkantılı dönemden barışçıl bir çıkış arayışında ortak düşünme zemini sunmayı hedefliyor.

KREMLİN: PUTİN SEÇİMLERDEN SONRA TÜRKİYE'YE GELECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin, 15-17 Mart'ta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimine kadar yapılmayacağını belirterek, "Ancak yüksek düzeydeki temaslar için hazırlık yapılıyor." demişti.

Putin'in Türkiye'ye ziyaret tarihiyle ilgili soruyu cevaplayan Peskov, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın çalışma programının yoğun olduğuna dikkati çekmişti.

Rus lider Putin'den önce Rus Bakan Lavrov Türkiye'ye geliyor - 1. Resim

Peskov, "Ziyaret, (15-17 Mart'taki) seçime kadar yapılmayacak. Putin'in seçime kadar yeterince yoğun ve stresli programı var. Erdoğan'ın da programı yeterince yoğun. Ancak yüksek düzeydeki temaslar için hazırlık yapılıyor. Bu temaslar, her iki liderin programına uygun şekilde gerçekleşecek." diye konuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...