Tgrt Haber

Rus lider Putin'i çıldırtacak hamle: Romanya Ukrayna yakınındaki hava üssünü genişletiyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Haziran 2024 17:17 - Güncelleme : 23 Haziran 2024 17:22
Rus lider Putin'i çıldırtacak hamle: Romanya Ukrayna yakınındaki hava üssünü genişletiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kızdıracak hamle Romanya'dan geldi. Romanya, Ukrayna yakınındaki hava üssünü genişletmeye başladı.

Romanya, Ukrayna sınırı yakınlarında bulunan Mihail Kogalniceanu Hava Üssü'nü genişletme projesine başladı. Ülke basınına göre, Romanya askeri üssün genişletme ve modernizasyon projesi için yaklaşık 2,7 milyar dolar bütçe ayırdı.

Üssün Komutanı Albay Nicolae Cretu, genişletme kararında "Rusya'nın 2008'de Gürcistan topraklarını ve 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinin etkili olduğunu" ifade etti.

Proje kapsamında yeni pist, muhafız kulesi ile mevcut ve gelecekteki askeri teçhizatları depolamak için ek hangarlar inşa edilecek.

Rus lider Putin'i çıldırtacak hamle: Romanya Ukrayna yakınındaki hava üssünü genişletiyor - 1. Resim

NATO'NUN AVRUPA'DAKİ EN BÜYÜK HAVA ÜSLERİNDEN BİRİ OLACAK

Üssün genişletilmesiyle NATO'nun Avrupa'daki en büyük hava üslerinden biri olacağı tahmin ediliyor. Askeri üssün Karadeniz'e doğrudan erişimi bulunurken Rusya topraklarına yakınlığı da dikkati çekiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...