Tgrt Haber

Rus lider Vladimir Putin liderlik için 5. kez adaylığını duyurmaya hazırlanıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Kommersant
04 Ekim 2023 16:22 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 16:36
Rus lider Vladimir Putin liderlik için 5. kez adaylığını duyurmaya hazırlanıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 5. kez devlet başkanlığına adaylığını gelecek ay yapılacak bir ekonomik fuarda açıklayacağı iddia edildi.

Rusya​'nın önde gelen yayınlarından Kommersant, Kremlin​'e yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Rus lider Vladimir Putin​'in "Rusya fuarını" yeni seçim​ kampanyasının başlangıcını duyurmak için kullanacağını belirtti. Yenilenen Moskova VDNKh Gösteri Merkezi'nde yapılacak olan fuarda Rusya'nın "Batı yaptırımlarına rağmen elde ettiği başarılardan söz edileceği" ifade edildi. 

Temmuz ayında Vyorstka gazetesi de bu fuarda Putin'e daha önce planlandığı şekilde "tekrar aday olacak mısınız?" diye sorulacağını belirtmişti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin'in adaylığını açıklaması hakkında bir bilgisi olmadığını söylerken iddiaları da yalanlamadı.

2036'YA KADAR GÖREVDE KALABİLİR

Rusya’da devlet başkanlığı görevini her biri 6 yıl olmak üzere arka arkaya iki dönem yapılabiliyor. Putin, 2012’den beri bu görevi üstlenirken 2000-2008 yılları arasında da aynı görevi üstlenmişti.

Putin, 2021’de imzaladığı yasa ile görev süresini sıfırlamış ve 2036 yılına kadar başkanlığının önünü açmıştı. 17 Mart 2024’te yapılacak seçimlerde hiçbir aday yüzde 50’nin üzerinde oy alamazsa ikinci tur seçimler 7 Nisan 2024’te yapılacak.

Seçimlerin yapıldığı tarihte Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin devam ediyor olacağı öngörülüyor.

 

Kaynak: Kommersant
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...