Tgrt Haber

Rus medyasında skandal: Uzmanlar Polonya'nın nasıl vurulacağını tartıştı

23 Mart 2022 12:03 - Güncelleme : 23 Mart 2022 14:10

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Zelenskiy, Ukrayna'nın Rus ordusu için Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu söylemişti. Zelenskiy'nin bu sözlerini doğrularcasına Rus medyasındaki uzmanlar, ekran başında Polonya'nın nasıl bombalanacağını tartışmaya başladı.

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin uyarılarının ardından Rus uzmanların, gözlerini Polonya'ya diktiği ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus ordusuna 24 Şubat'ta verdiği emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 28. günde de devam ediyor. Ukrayna ordusu ve birçok sivil Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin önderliğinde büyük bir direniş başlattı. Rusya, beklemediği bu direniş karşısında zora düşerken binlerce sivilin de hayatını kaybetmesine neden oldu. Milyonlarca insan evlerinden, ülkelerinden oldu ve Romanya, Polonya, Almanya başta olmak üzere çeşitli ülkere göç etti. Bir diğer yandan ise birçok yerde mücadele sürüyor, iki ülkenin heyetleri ise ortak bir noktada buluşmak adına müzakerelerde görüşmeler sağlıyor. 

Tüm bu gelişmelerin ardından Ukrayna lideri, AB ülkelerine ve NATO'ya çağrılarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde de özellikle Avrupa Birliği ülkelerine seslenen Zelenskiy, Ukrayna'nın Rus ordusu için Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu, Rusya'nın hedefleri arasında yer aldıklarını söyledi. Zelenskiy'nin bu sözlerini doğrularcasına Rus medyası da Polonya'nın nasıl vurulacağını tartışmaya başladı.

Rus medyasında skandal: Uzmanlar Polonya'nın nasıl vurulacağını tartıştı

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Merkez medyasındaki uzmanlar, televizyon ekranlarında Polonya'nın nasıl bombalanacağını tartışmaya başladı. Uzmanlar yuvarlak bir masanın ortasındaki harita üzerinden Polonya'nın başkenti Varşova'nın nasıl bombalanacağını tartıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...