Tgrt Haber

Rus ordusu Ukrayna'da traktör çaldı, ABD devre dışı bıraktı!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: CNN International
11 May 2022 20:05 - Güncelleme : 11 May 2022 20:41
Rus ordusu Ukrayna'da traktör çaldı, ABD devre dışı bıraktı!

Rus ordusu Ukrayna'da işgal ettiği bölgelerden ABD malı onlarca traktörü çaldığı ortaya çıktı. ABD'li firma Rusya'nın traktörlerini çaldığının ortaya çıkasından sonra araçların uzaktan devre dışı bırakıldığı açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin 74. gününde çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Rus ordusu işgal ettiği bölgelerde sivilleri katlederek savaş suçu işliyor. Saldırıların yoğun olarak yapıldığı Melitopol bölgesinde Rus birliklerinin 5 milyon dolar değerinde traktör ve hasat makinesi çaldığı ortaya çıktı.

Araçların ABD'deki üretici firması John Deere, Rus ordusunun traktörleri çaldığının ortaya çıkmasından sonra araçlara uzaktan erişerek devre dışı bıraktığını açıkladı.

RUS ASKERLERİ NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Rus birlikleri tarafından çalınan traktörlerin 800 kilometre uzağa taşındığı bildirildi. Bu olaydan kısa bir süre firmanın araçları devre dışı braıktığını bilmeyen Rus askerleri ekipmanları çalıştırmayı denediklerinde neye uğradıklarını şaşırdılar.

FİRMA SEVKİYATLARI ASKIYA ALMIŞTI

CNN International’da yer alan habere göre, bir kaynak, askerlerin traktörleri yeniden çalıştırabilmek için dijital kilitleri kırmaya çalıştığını söyledi.

Ukrayna’da bir yetkili, Rusya’nın tarım ekipmanlarını ‘çalma’ vakalarının işgal girişiminin başladığı mart ayına kadar uzandığını söyledi. John Deere ise mart ayında başlayan işgal girişiminin ardından Rusya ve Belarus’a sevkiyatları askıya aldıklarını açıklamıştı.

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, bugüne kadar tahminen 400.000 ton tahılın çalındığını söylemişti. 

Kaynak: CNN International

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...