Tgrt Haber

Rus ordusu bir belediye başkanını daha kaçırdı! Sivillere kurşun yağdırdılar

26 Mart 2022 15:14 - Güncelleme : 26 Mart 2022 15:31

Ukrayna’ya saldırılarıyla sıcak savaş başlatan Rus ordusu, uluslararası savaş hukukunu ihlal ederek insanlık suçları işlemeye devam ediyor. Sivillere ateş açan Rus askerler, son olarak Slavutiç Belediye Başkanı Yuriy Fomiçev'i kaçırdı.

Ukrayna’dan her gün gelen acı görüntülerin sebebi olan Rus ordusu, bu kez de ele geçirdikleri Slavutiç belediye başkanını kaçırdı. Savaşı ve kendilerini protesto eden sivillere ateş açan ordunun acımasızlığı, sosyal medyada paylaşan görüntülerle büyük tepki topladı.

KENT SAKİNLERİ SOKAĞA ÇIKTI

Kiev Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Aleksander Pavlyuk tarafından yapılan açıklamada, Rus güçlerin şehir hastanesini ele geçirdiği belirtilirken kent sakinleri, işgali protesto etmek amacıyla sokağa çıktı.

Hastane önünde toplananların büyük Ukrayna bayrağı açtığını ve Rusya aleyhine slogan attığını kaydeden Pavlyuk, Rus güçlerin kalabalığı dağıtmak için üzerlerine ses bombası attığını ve havaya ateş açtığını bildirdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

İnsanların dağılmadığını ve protestolarını sürdürdüğünü ifade eden Pavlyuk, Slavutiç Belediye Başkanı Yuriy Fomiçev'in Rus güçlerce kaçırıldığını belirtti.

Sosyal paylaşım sitelerinde Slavutiç'teki sivil gösteriler ve Rusların sivillere ateş açmasına ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...