Tgrt Haber

Kiev'i ele geçiremeyen Rus ordusu yeni planı devreye soktu

22 Mart 2022 16:25 - Güncelleme : 22 Mart 2022 18:12
Rus gazetesi 9 bin 861 askerin öldüğüne dair internet sayfasında paylaşım yaptı ardından ise kaldırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle başlayan Ukrayna'nın işgalinde Rus ordusu Kiev'i düşüremeyince yeni bir plan devreye soktu.

Rus gazetesi 9 bin 861 askerin öldüğüne dair internet sayfasında paylaşım yaptı ardından ise kaldırdı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 27. gününde de Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev'i düşüremedi. Ukrayna'da bugüne kadar istediği ilerleme sağlayamayan Rus ordusu, kentin çevresine siperler kazmaya başladı. Dailymail'in haberine göre, Rus ordusu taktik değiştirerek artık savunma pozisyonuna geçti.

Uzmanlar bu durumu, Rusya'nın 'uzun bir savaş' planı olabileceğini söyledi. Yeni yayımlanan uydu görüntülerinde Rus askerlerin bölgeye mayın döşediği ortaya çıktı. The Times'ın askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde ise söz konusu mayınların 'uzun vadeli savaş' için döşendiğini vurgusu yapılıyor. 

Kiev'i ele geçiremeyen Rus ordusu yeni planı devreye soktu

ABD'li üst düzey savunma yetkilisi ise Rusya'nın Ukrayna'daki ilerlemesinin büyük ölçüde durduğunu, Rus ordusunun Kiev'in kuzeyindeki birliklerin bir haftadır kente doğru ilerleyemediğini söyledi.

Aynı yetkili, Rusya'nın bugüne kadar 1100'den fazla füze fırlattığını artık mühimmat sıkıntı yaşamaya başladığını, füzelerin bir kısmının ilerleyemeden düştüğünü, bir kısmının da hedefine ulaştıktan sonra patlamadığını da sözlerine ekledi.

Rusya’nın hipersonik füze ile saldırı düzenlediğine dair açıklamasını henüz doğrulatamadıklarını belirten yetkili, Rusya’nın elindeki seyir füzesi azaldığı için veya bir mesaj göndermek için böylesi bir saldırı düzenlemiş olabileceğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...