Tgrt Haber

Rus paralı asker şirketi Wagner'den kaçan Medvedev gördüğü vahşeti anlattı: Çembere alıp öldürüyorlar

31 Ocak 2023 11:15 - Güncelleme : 31 Ocak 2023 11:51
Rus paralı asker şirketi Wagner'den kaçan Medvedev gördüğü vahşeti anlattı: Çembere alıp öldürüyorlar

Rus paralı asker şirketi Wagner'in Norveç'e kaçan üst düzey komutanlarından Andrey Medvedev, savaşmak istemeyen askerlerin öldürüldüğünü, gördüğü vahşet nedeniyle kaçma kararı aldığını anlattı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgalinde Suriye, Libya, Afrika'nın ardından Ukrayna'da da Rus paralı şirketi Wagner​ ortaya çıktı. Rusya, Wagner'in devletle bağlantısını reddetse de Rus lider Putin'in Wagner'in savaşçılarına madalya taktığı görüntüler dikkat çekti. Grubun paralı askerlerine ayda yaklaşık 1500 dolar, cepheye gidenlere ise 2 bin dolar ödediği söyleniyor. 

Wagner'in yükselişi dikkat çekse de son zamanlarda örgüt, askerlere yapılan işkencelerle gündemde. Wagner'in üst düzey üyesi olduğu belirtilen Andrey Medvedev, Norveç'e kaçarak sığınma talebinde bulundu, ardından da ülkeye yasa dışı yollarla girdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. CNN International'a açıklamalarda bulunan Medvedev, gördüğü vahşet nedeniyle kaçma kararı aldığını anlattı.

Rus paralı asker şirketi Wagner'den kaçan Medvedev gördüğü vahşeti anlattı: Çembere alıp öldürüyorlar

''SAVAŞMAK İSTEMEYENLERİ ÖLDÜRÜYORLAR''

Medvedev, Rus, paralı askerlerin genelde çok az bilgiyle ön cepheye gönderildiğini, isteksiz askerlere karşı çok acımasız yöntemler kullanıldığını belirtti. Oslo'daki hapishanede röportajı gerçekleştiren Medvedev, ''Savaşmak istemeyenleri çembere alıp yeni gelenlerin gözü önünde vuruyorlardı'' dedi.

Wagner'e gönüllü olarak katıldığını, 2021 yılında Ukrayna'nın Donetsk bölgesine savaşmaya gittiğini belirten Medvedev, Wagner'in Ukrayna savaşında Rus ordusunun da önüne geçtiğini savundu. Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigazhin'i 'şeytan' olarak nitelendiren Medvedev, örgütün savaş yöntemleriyle ilgili olarak “Ortada gerçek anlamda bir taktik yok. Ne yapmamız gerektiği konusunda bir talimat da almıyoruz” ifadelerini kullandı.

PUTİN'İN YARGILANMASINI UMUYOR

Savaşta ölen çok sayıda Rus'un “kayıp” sayıldığını anlatan Medvedev, iki tarafta da kendisini duygulandıran kahramanlık hikayeleri gördüğünü söyledi. Medvedev, anlattıklarının Putin ve Prigozhin'in yargı önüne çıkmasını sağlamasını umduğunu da sözlerine ekledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...