Tgrt Haber

Rus protestocu Ukraynalılardan diz çökerek özür diledi: Putin bizim başkanımız değil

25 Şubat 2022 21:20 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 21:26
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus halkına seslenmiş ve meydanlara inerek savaşı protesto etmelerini istemişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri kuşatmada ikinci gününde iki ülkeden e saldırılar ve art arda açıklama geliyor. Rusya’nın işgali sonrasında dünyanın farklı noktalarından protesto gösterileri yapılırken Rusya’da yapılan eylemde bir eylemci, Ukraynalıların önünde diz çöküp onlardan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaptıkları için özür diledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus halkına seslenmiş ve meydanlara inerek savaşı protesto etmelerini istemişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in orduya verdiği emir ile başlayan Rusya-Ukrayna savaşında 2’nci gününde çatışma haberleri art arda geliyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de patlama sesleri yükselirken dünya Rusya’ya karşı ‘yaptırım’da birleşti.

UKRAYNALILAR İŞGALİ PROTESTO ETTİ

Rus ordusu asker sivil göz etmeksizin Ukrayna’ya bomba yağdırırken Ukraynalılar seslerini duyurmaya çalışıyor. Dünyanın farklı noktalarından Rusya’nın işgaline karşı presto gösterilerinde bulunulurken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus halkına seslenmiş ve meydanlara inerek savaşı protesto etmelerini istedi.

RUS PROTESTOCU ÖZÜR DİLEDİ

Rusya’nın farklı şehirlerinde savaş ve hükümet karşıtı eylemler başlarken Ukrayna ve Rusya vatandaşları tarafından organize edilen gösterilerde bir Rus protestocu, Rusya bayrağıyla Ukraynalıların önünde diz çökerek özür diledi. Putin’e hakaret ederek diz çöken eylemci, "Putin’in yaptıkları için sizin önünüzde diz çöküp özür dilemek istiyorum. Biz onu istemiyoruz, o bizim başkanımız değil. Yaşasın Ukrayna” ifadelerini kullandı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...