Tgrt Haber

Kiev’de elektrikler kesildi, Zelenski ‘Durum çok kötü’ dedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Aralık 2022 08:55 - Güncelleme : 18 Aralık 2022 09:07

Rusya’nın enerji altyapılarına yönelik saldırıların ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’de elektrik kesintileri artmaya başladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski en fazla kesintinin Kiev’de yaşandığını söylerken müttefik ülkelerden hava savunma sistemleri konusunda daha çok yardım istedi.

Rusya’nın Ukrayna​ topraklarındaki enerji​ altyapılarına yönelik saldırıları arttı. Saldırılar sonrasında birçok noktada elektrik kesintileri yaşanırken evler karanlığa gömüldü. Temiz su bulma konusunda sıkıntı yaşayan Ukraynalıların bu sefer karanlıkla imtihanı başladı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ ARTTI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de Telegram hesabından paylaştığı video mesajla yardım istedi. Rus ordusunun geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın doğusu başta olmak üzere birçok bölgesine düzenlediği füze saldırılarında enerji nakil hatlarının hasar gördüğünü söyleyen Zelenski ayrıca başkent Kiev’de durumun çok kötü olduğunu belirtti.

YARDIM İSTEDİ

Vinnytsia Lviv ve bölgelerinde de durumun ağır olduğunu belirten Zelenski, hava savunma sistemleri konusunda müttefiklerinden daha fazla yardım beklediklerini ifade ederek "Böylelikle Rus terörünün ana tarzı (füze terörü) imkansız hale gelecektir." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...