Tgrt Haber

Mağazadan cepheye! Rus savaş esirinin savaşa katılma sebebi duyanları hayrete düşürdü

13 Ekim 2022 10:46 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 11:13
Mağazadan cepheye! Rus savaş esirinin savaşa katılma sebebi duyanları hayrete düşürdü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında esir düşen Rus bir asker, katıldığı YouTube yayınında savaşta neden yer aldığını açıkladı. Esir düşen askerin, işgalde yer alma nedeni duyanları şaşırttı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önce bir mağaza çalıştığını söyleyen, kimliği paylaşılmayan bir Rus savaş esiri, Volodimir Zolkin'in YouTube​ kanalına katıldı. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformunda yayımlanan videoda mağazada çalışırken müşterinin unuttuğu kredi kartından 5 bin Rus Rublesi yani yaklaşık bin 500 TL para çektiğini söyledi. Ardından bu parayla World of Tanks oyununda kullanılan oyun içi paralardan satın aldığını belirtti.

BORÇLAR ZAMANLA KATLANDI

Polis tarafından yakalandığını söyleyen Rus esir, çaldığı 5 bin Rus Rublesini geri verdiğini fakat kendisine kesilen 300 bin Rus Rublesi yani yaklaşık 90 bin TL para cezasını ödeyemediğini söyledi. Çaldığı paranın cezasını ve World of Tanks oyunu için satın aldığı parayı ödeyebilmek için Ukrayna cephesinde 3 ay savaşmaya karar verdiğini söyledi. Rus esirin nerede ve ne zaman yakalandığına dair bilgi ise paylaşılmadı.

Mağazadan cepheye! Rus savaş esirinin savaşa katılma sebebi duyanları hayrete düşürdü

Ayrıca savaşa katılmadan önce TikTok'ta bir sohbet odasının moderatörlüğünü yaptığını ve burada bir kadına hediye almak için borca girdiğini söyledi. Asker, 3 ila 4 ay içinde 50 bin Rus Rublesi yaklaşık 15 bin TL para harcadığını da söyledi.

Öte yandan Ukraynalı Youtuber Zolkin, esir Rus askerleriyle söyleşi yapıp ardından savaşçıların aileleriyle konuşmalarını sağlamasıyla ünlenmişti. Zolkin, nisanda yaptığı açıklamada savaşta yaşanan bilgi eksikliği ve dezenformasyon nedeniyle böyle bir proje başlattığını belirtmiş, Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Viktor Andrusiv'den destek aldığını da ifade etmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...