Tgrt Haber

Rus yetkiliden 3. Dünya Savaşı tehdidi: Kiev bunu çok iyi biliyor

13 Ekim 2022 15:18 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 16:21
Rus yetkiliden 3. Dünya Savaşı tehdidi: Kiev bunu çok iyi biliyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 8 aydır devam ederken tehditler de sürüyor. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Alexander Venediktov, Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesinin sonucunun 3. Dünya Savaşı olacağını söyledi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emrin ardından başlayan Ukrayna​'nın işgali 8 aydır devam ediyor. Şiddetli çatışmalar yaşanırken tehditler de havalarda uçuşuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer tehditlerinin ardından Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Alexander Venediktov, Rus TASS haber ajansına, "Kiev, böyle bir adımın Üçüncü Dünya Savaşı anlamına geleceğini çok iyi biliyor. Görünüşe bakılırsa hesapladıkları şey de bu, bilgi kirliliği yaratmak ve dikkatleri bir kez daha üzerlerine çekmek." dedi. Venediktov, Batı'nın Ukrayna'ya yardım ederek "çatışmanın doğrudan tarafı olduğunu" savundu. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın dört bölgesini ilhakını duyurmasının ardından eylül ayı sonunda NATO'ya hızlandırılmış katılım başvurusunu imzaladı. NATO üyesi Polonya, Romanya, Slovakya, Çekya, Estonya, Letonya, Litvanya, Karadağ ve Kuzey Makedonya bu başvuruya desteklerini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gazetecilerin ittifakın bu teklifi incelemeye hazır olup olmadığıyla ilgili soruya yanıt vermeyi reddetmişti. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...