Tgrt Haber

Ruslar çıldırdı! ABD'ye 'çatışma' uyarısı

07 Nisan 2017 15:16
Ruslar çıldırdı! ABD'ye 'çatışma' uyarısı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin operasyonunun ardından ABD ile Rusya'nın Suriye'de çatışma riskinin arttığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Suriye'yi vurmadan önce ABD'nin kendilerini önceden bilgilendirdiğini açıkladı. Peskov, ABD'nin, Suriye'nin Humus kentindeki Şayrat hava üssünü vurmadan önce kendilerini bilgilendirip bilgilendirmediği sorusu karşısında, "Bilgi verildi" dediPeskov, ABD tarafının doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arayıp aramadığı sorulunca ise, "Kimse Putin'i aramadı. Bilgiler, var olan bilgi paylaşım kanalları üzerinden geldi" yanıtını verdi.Peskov ayrıca, "ABD ile teknik askeri iletişim kanallarını açık tutacağız ancak bilgi alışverişinde bulunmayacağız" dedi.

ÇATIŞMA RİSKİ ARTTI

Rusya-24 kanalına konuşan Peskov, ABD ile imzalanan hava güvenliği anlaşmasının askıya alınmasının, iki ülkenin Suriye'de doğrudan çatışma riskini artırıp artırmadığına ilişkin soruya, "ABD'nin füze saldırısının ardından (Rusya ile ABD'nin Suriye'de doğrudan çatışma) risk ciddi bir şekilde arttı" yanıtını verdi.

Peskov, Suriye'nin Humus kentindeki Şayrat hava üssünü vurmasına ilişkin olarak, "ABD, tarafının vurma kararını alırken hangi amaçla hareket ettiğini bilmiyoruz. Fakat bunun, de-facto olarak DAEŞ, Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra) ve diğer terörist grupların çıkarlarına hizmet ettiği bir gerçek" dedi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...