Tgrt Haber

Kara harekatı öncesinde Lübnan basını yazdı! Ruslar terörist başı ile görüştü: Türkler gelmeden bölgeyi terk edin!

29 Kasım 2022 10:21 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 14:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye kara harekatı sinyali vermesinin ardından tüm gözler Türkiye ve Suriye'ye çevrildi. Lübnan basını, Rusların PKK/YPG elebaşı Mazlum Abdi ile görüştüğünü, bölgeden çekilmeleri gerektiğini söylediğini yazdı.

İstanbul Taksim'de gerçekleştirilen hain bombalı saldırının ardındanTürkiye​, Suriye​ ve Irak​'ın kuzeybatısına hava harekatı başlattı. Sınır güvenliğimiz için başlatılan bu harekatın karadan da devam edeceğinin sinyali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından bir kez daha kara harekatı mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Teröristlerin artık kullanım süresi dolmuştur'' dedi. 

''TÜRKLER GELMEDEN BÖLGEYİ TERK EDİN''

Operasyon sinyalleri sıklaşırken Lübnan merkezli Al Mayadeen'in haberine göre geçtiğimiz hafta sonu Suriye'nin kuzeyinde Rus kuvvetleri komutanı General Aleksander Çayko ile bölgede terör örgütü PKK/YPG'nin sözde lideri Mazlum Abdi ile görüştü.

Al Mayadeen'ın haberinde, "Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre Rus tarafı Türkiye'nin kara harekâtı başlatmasının önüne geçilmesi için bölgedeki Kürtlere Moskova'nın önerisini iletti. Bu öneriye göre Kürtlerin zaman geçirmeden Türkiye'nin kara harekâtı başlatacağını söylediği bölgeyi Suriye ordu birlikleri kontrolüne devretmesi gerekiyor" dendi. İddialara göre terör örgütü elebaşısı Rus kuvvetlerinin bu önerisini reddetti.

HAVA HAREKATINDA 326 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan terörü sona erdirmek, sınır güvenliğinin sağlamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe Kılıç Harekatı'nda hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 326 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...