Tgrt Haber

Rusların saldırısında kolunu kaybeden küçük kız söyledikleriyle yürekleri dağladı

20 Mart 2022 10:15 - Güncelleme : 20 Mart 2022 10:39
Ukrayna'da Rus saldırıları nedeniyle son olarak 122 çocuk hayatını kaybetti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Rus ordusunun hedefi olan Sasha adlı küçük kız, bir kolunu kaybetti. Sasha, ameliyatın ardından söyledikleriyle yürekleri dağladı.

Ukrayna'da Rus saldırıları nedeniyle son olarak 122 çocuk hayatını kaybetti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 25. günde de devam ederken sivillerin de direnişi sürüyor. Rus ordusunun bombalı saldırıları sırasında binlerce sivil hayatını kaybetti, binlercesi ise yaralandı. Sasha adlı küçük kız da Kiev'de Rusların bombalı saldırıları sırasında yaralandı ve küçük kızın tek kolu kesilmek zorunda kaldı. 

Doktorlar yaptığı açıklamalarda Sasha'nın hastaneye geldiğinde kangren olduğunu belirterek hayatta kalmasının tek yolunun kolunun kesilmesi olduğunu vurguladı. Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde ise aynı saldırıda Sasha'nın babasının hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

''BENİ İNCİTMEK İSTEMEMİŞLERDİR''

Hastane yatağından konuşan Sasha'nın söyledikleri ise duyanların yüreklerini dağladı. Sasha, "Rusların beni neden vurduğunu bilmiyorum. Umarım bu bir kazadır ve beni incitmek istememişlerdir." ifadelerine yer verdi. Açıklamalarının devamında kolundan vurulduğu halde kaçmaya devam ettiğini belirten Sasha, "Kız kardeşimin peşinden koştum. Annem düştü. Bunun hayatının son anı olduğunu düşündüm. Ama annem ölmedi, sadece silah sesinden saklanıyordu." dedi.

Rusların saldırısında kolunu kaybeden küçük kız söyledikleriyle yürekleri dağladı

''KOLUM YERİNDE Mİ?''

Ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan hastane hemşiresi, Sasha'nın çok güçlü bir kız olduğunu belirterek "Asla ağlamadı. Ameliyat sonrası "Ne olur doğru söyleyin kolum yerinde mi?" dedi. Sasha iyi olacak." sözlerine yer verdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...