Tgrt Haber

Liste uzuyor: Rusya 5 ülkeyi daha 'hasım' olarak belirledi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Temmuz 2022 00:51 - Güncelleme : 23 Temmuz 2022 00:53
Liste uzuyor: Rusya 5 ülkeyi daha 'hasım' olarak belirledi

Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası birçok ülke tarafından tepki toplayan Rusya, kendisine karşıt politikalar yürüten ülkeler için oluşturduğu "hasım ülkeler" listesine 5 ülkeyi daha ekledi.

Şubat 2022'de Ukrayna​'ya yönelik harekat başlatan ve birçok batı ülkesi tarafından yaptırımlara maruz kalan Rusya​, aleyhinde politikalar yürüten ülkelere karşı oluşturulan "hasım ülkeler" listesini genişletilmeyi sürdürüyor.

Rusya'dan yapılan yazılı açıklamada, "hasım ülkeler" listesine yeni ülkelerin eklendiği duyuruldu. Açıklamada, "Hükümet, yurt dışındaki Rus konsolosluk ve diplomatik misyonlarına dostça olmayan eylemlerde bulunan yabancı devletlerin listesini güncelledi. Listeye Yunanistan​, Slovenya​, Slovakya​, Hırvatistan ve Danimarka ilave edildi" ifadelerine yer verildi.

TEMSİLCİLİKLERE SINIRLAMA

Ayrıca listeye alınan ülkelerin diplomatik temsilciliklerde görev yapacak personel sayısına sınırlama getirildiği vurgulanarak "Böylece yeni kararnameye göre Yunanistan'a 34, Danimarka'ya 20, Slovakya'ya 16 kişilik sınır getirildi. Slovenya ve Hırvatistan'ın ise temsilciliklerinde hiç personel bulunduramayak" denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz yılın nisan ayında "hasım ülkeler" kararnamesini imzalamıştı. Rusya tarafından oluşturulan "hasım ülkeler" listesine ilk olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çekya eklenmişti.

Rusya'nın daha önce açıkladığı hasım ülkeler şöyle:

Avrupa Birliği ülkeleri, Avustralya, Arnavutluk, Yeni Zelanda, Andorra, Birleşik Krallık, San Marino, İzlanda, Monako, Kanada, Lihtenştayn, Mikronezya, Norveç, Güney Kore, Kuzey Makedonya, Singapur, Amerika Birleşik Devletleri, Tayvan, Ukrayna, Karadağ, İsviçre ve Japonya.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...