Tgrt Haber

Rusya Belarus'un kapısını çaldı! Putin Lukaşenko'dan Ukrayna'nın işgali için yardım isteyecek

19 Aralık 2022 15:09 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 15:41
Rusya Belarus'un kapısını çaldı! Putin Lukaşenko'dan Ukrayna'nın işgali için yardım isteyecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun kapısını bu kez yardım için çalacak. Minsk'e giden Putin'in ardından ''Ukrayna'ya yeni bir cephe açılmasını isteyecek'' iddiaları yükseldi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Çalışma ziyareti' kapsamında Belarus​'u ziyarete gidecek. Putin'in bu ziyarette Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'dan yardım isteyeceği iddia edildi. Rus liderin Belarus'tan Kiev'e bir kara harekatı başlatmayı hedeflediği de konuşulanlar arasında. Putin'in çok konuşulan Belarus ziyareti Kiev'de de ses getirdi. Ukrayna​ Silahlı Kuvvetleri Komutanı Naev, "Belarus Ukrayna'ya saldırı başlatabilir, Putin bunun için Minsk'e gidiyor" ifadelerini kullandı. Kiev yönetimi de, Putin'in aylardır Belarus'un yeni bir kara saldırısı için başlama noktası olarak kullanılacağını gündeme getirirken, her türlü olasılığa karşı hazırlandıklarını kaydetti.

''ÖNCELİĞİMİZ RUSYA VE BELARUS SINIRLARIMIZIN KORUNMASI''

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de, ordu komutanları ile dün gece yaptığı toplantı sonrası, "Rusya ve Belarus ile olan sınırımızın korunması en büyük önceliğimiz" dedi. Zelenskiy, savunma anlamında bütün olasılıklara karşı hazırlık yaptıkların da vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun batı sınırlarında gerilimin tırmanması nedeniyle iki ülke ordularından oluşan "Ortak bölgesel gücün" Belarus sınırlarına konuşlandırılması yönünde karar almıştı. Karar sonrası Belarus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ortak bölgesel gücün bir parçası olan ilk Rus askeri grubu Belarus'a ulaştı" denildi. Oluşturulan ortak bölgesel gücün yabancı ülke topraklarında faaliyet yürütemeyeceği, sadece Belarus topraklarının korunması yönünde hareket edeceği vurgulanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...