Tgrt Haber

Rusya bir kez daha Odessa'yı vurdu! Ölü ve yaralılar var

23 Temmuz 2023 06:55 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 06:17
Rusya bir kez daha Odessa'yı vurdu! Ölü ve yaralılar var

Rusya'nın Odessa'ya yönelik düzenlediği füzeli saldırıda 1 kişinin hayatını kaybederken, 18 kişi de yaralandı.

24 Şubat 2022'd başlayan ve 1,5 yıla yakın süredir devam eden Rusya-Ukrayna​ savaşında kanlı bilanço büyümeye devam ediyor. Rus ordusunun, sık sık hedef aldığı Odessa​'ya bir kez daha saldırı düzenlediği bildirildi.

Konuya iilişkin açıklama Odessa Bölge Devlet İdaresi Başkanı Oleg Kiper'den geldi. Kiper, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, bunun bir "terör" saldırısı olduğunu ileri sürerek, kentteki altyapı, ev ve dini yapıların hasar gördüğünü aktardı.

KATEDRAL DA HASAR GÖRDÜ

Kiper, saldırının bilançosuna dair de bilgi vererek, "Saldırıda, 4'ü çocuk 18 kişi yaralandı. Maalesef, bir sivil yaşamını yitirdi. Yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

 Odessa'ya düzenlenen saldırıda kentteki Spaso-Preobrajenskiy Katedrali de büyük hasar gördü.

Ayrıca, saldırı sonucu Odessa'daki Spaso-Preobrajenskiy Katedrali'nin büyük hasar gördüğü ve olay yerine Odessa Belediye Başkanı Gennadiy Truhanov'un geldiği belirtildi.

Fotoğraf: Dumskaya

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...