Tgrt Haber

Rusya 'çekildik' demişti, Ukrayna tamamen temizlendiğini duyurdu! Lyman'da çarpıcı detay

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
02 Ekim 2022 14:14 - Güncelleme : 02 Ekim 2022 14:35
Rusya 'çekildik' demişti, Ukrayna tamamen temizlendiğini duyurdu! Lyman'da çarpıcı detay

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ilhak ettiği Donetsk bölgesindeki Lyman şehrinin tamamen işgalcilerden temizlendiğini söyledi. Lyman, Donetsk, Luhansk ve Harkov bölgelerini birbirine bağlayan önemli bir demiryolu merkezi olarak stratejik öneme sahip. Şehirden gelen yeni detaylarda 5 bin Rus askerinin Ukrayna ordusu tarafından kuşatılması riskinin yanı sıra Rus askerlerinin çatışmaya girebilecek hatlara çekildiği aktarıldı.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasındaki şiddetli çatışmalar sürerken stratejik öneme sahip Donetsk​ bölgesindeki Lyman​ şehri ablukaya alındı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy​, Rusya tarafından ilhak edilen  Lyman şehrinin tekrar Ukrayna'nın hakimiyetine geçtiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, "Saat 12.30 itibariyle Lyman kenti Rus işgalcilerden tamamen temizlendi. Savunmacılarımıza teşekkür ederim" dedi.

RUSYA ÇEKİLDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Lyman şehrinden askerlerini çektiğini duyurmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lyman'da 5 bin Rus askerinin Ukrayna ordusu tarafından kuşatılması riski nedeniyle çekilme kararı alındığı bildirilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, askerlerin daha avantajlı hatlara çekildiğini belirtmişti.

LYMAN'IN ÖNEMİ

Rusya, Mayıs ayı sonlarında Lyman şehrini ele geçirdikten sonra şehri asker konuşlandırma ve mühimmat tedariki için önemli bir lojistik merkezine dönüştürmüştü. Şehir aynı zamanda Ukrayna'nın doğu ve kuzeydoğusundaki Donetsk, Luhansk ve Harkov bölgelerini birbirine bağlayan önemli bir demiryolu merkezi olarak stratejik öneme sahip. Ukrayna'nın, Lyman'da yeniden kontrol sağlaması, 24 Şubat'taki işgalin başlamasından bu yana Rusya'nın "en kötü askeri yenilgilerinden biri" olarak belirtiliyor.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...