Tgrt Haber

Rusya devlet televizyonunda skandal sözler: Ukraynalı çocukları ya boğalım ya yakalım!

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
24 Ekim 2022 13:09 - Güncelleme : 24 Ekim 2022 13:29
Kanal olayın ardından sunucuyla yolları ayırdı.

Rus devlet televizyonu Russia Today (RT) skandal bir yayına imza attı.  RT'de bir sunucu Ukraynalı çocuklarla ilgili korkunç sözler ifade etti. 

Kanal olayın ardından sunucuyla yolları ayırdı.

Dünya, Rus devlet televizyonu Russia Today (RT) yayınındaki skandal sözler ile şoke oldu.  Rusya'nın yabancı dillerde yayın yapan Haber kanalı RT'de bir sunucunun Ukraynalı çocuklar için sarf ettiği sözler infiale neden oldu. Kanalda 'Zıt Anlamlar' isimli programı sunan Anton Krasovskiy Ukraynalılara soykırım çağrısı yaptı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Krasovskiy Ukraynalı çocukların boğdurulmasını ya da yakılması gerektiğini belirtti.

KORKUNÇ ÖNERİ

Programda Rus bilimkurgu yazarı Sergey Lukyanenko, SSCB döneminde bölgeyi ziyaret ettiğini ve o dönem çocukların Sovyet askerlerinden 'işgalci' diye bağırdıklarını bahsetti. Bu sözler üzerine sunucu Krasovskiy, Rus askerlerini işgalci olarak gören Ukraynalı çocukların nehre atılıp boğulması hatta kulübelere kapatılıp yakılması gerektiğini söyledi. 

KANAL YÖNETİCİSİ AÇIKLAMA YAPTI 

Krasovsky, konuşmasının devamında Ukrayna'nın 'hiç var olmaması gerektiğini' söyleyerek “Ukrayna Dünya haritasında kalmalı mı?” sorusunu yöneltti.  Krasovskiy açıklaması kısa sürede tepkilere neden olurken Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, RT'nin küresel olarak yasaklanması çağrısında bulundu.

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonovna Simonyan sessizliğini bozdu. Simonyan, olayı “vahşi ve iğrenç” olarak nitelendirirken “Şimdilik, işbirliğimizi durduruyorum” diyerek sunucunun programına son verildiğini açıkladı. “Ne diyeceğimi şaşırdım” diyen genel yayın yönetmeni söz konusu açıklamanın kanal politikasını yansıtmadığını belirtti. 

 

 

Kaynak: Daily Mail

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...