Tgrt Haber

Rusya, dünyaca ünlü balerine 15 yıl hapis cezası istiyor

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
08 Ağustos 2024 13:50 - Güncelleme : 08 Ağustos 2024 14:15
Rusya, dünyaca ünlü balerine 15 yıl hapis cezası istiyor

Rusya ve ABD vatandaşı olan dünyaca ünlü balerin Ksenia Karelina, Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna'yı destekleyen bir yardım kuruluşuna para bağışında bulundu. Karelina'nın yaptığı bağış Rusya tarafından vatana ihanetle suçlanmasına ve tutuklanmasına sebep oldu. Yetkililer şimdi genç balerin hakkında 15 yıl hapis cezası talep ediyor.

Rusya ve ABD vatandaşı balerin Ksenia Karelina, Ukrayna'yı destekleyen bir yardım kuruluşuna para bağışında bulunduğu gerekçesiyle vatana ihanet suçlamasıyla tutuklandı. 

Rusya'nın başkenti Moskova'nın yaklaşık bin 600 kilometre doğusunda yer alan Yekaterinburg kentinde yetkililer tarafından gözaltına alınan genç balerin hakkında 15 yıl hapis cezası talep ediliyor.

Rusya, dünyaca ünlü balerine 15 yıl hapis cezası istiyor - 1. Resim

SORUŞTURMA KAPSAMINDA İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR 

2021 yılında Amerikan vatandaşlığı alan ve Los Angeles'ta ikamet eden Karelina'nın avukatı, cezaya itiraz talebinde bulunarak, müvekkilinin soruşturma kapsamında iş birliği yaptığını ifade etti. 

Ocak ayında ailesini ziyaret etmek için Rusya'ya giden Karelina'nın o zamandan beri Rusya tarafından Los Angeles'taki evine dönmesine izin verilmediği belirtildi. 

Rusya, dünyaca ünlü balerine 15 yıl hapis cezası istiyor - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...