Tgrt Haber

Rusya Dünya'nın en büyük uçağını Ukrayna'da yok etti

28 Şubat 2022 09:48 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 10:11
Rusya Dünya'nın en büyük uçağını Ukrayna'da yok etti

Günlerdir süren Rusya Ukrayna krizinde canlar yanmaya devam ediyor. İki ülke arasında henüz ateşkes imzalaması yapılmazken, Ukrayna'daki tarihi yapıtlarda bir bir yok oluyor.

Ukrayna dışişleri başkanı Dmitro Kuleba, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada dünyanın en büyük uçağının yok edildiğini duyurdu.

AN-225 UÇAĞI RUSLAR TARAFINDAN YOK EDİLDİ

Her cepheden saldıran Rus ordusu, Ukrayna'da bulunan ve kült statüsüne sahip en önemli uçaklardan birini vurdu. Dünyanın en büyük uçağı Antonov AN-225, Rusya'nın işgaeli sırasında yok edildi. 

Rusya Dünya'nın en büyük uçağını Ukrayna'da yok etti

Ukraynalı yetkililer, AN-225 uçağının vurulmasıyla adeta yıkıldı. Konuyla ilgili paylaşım yapan dışişleri bakanı Dmytro Kuleba ise şu ifadelere yer verdi:

 ''Bu, dünyanın en büyük uçağı olan AN-225 'Mriya' (Ukraynaca'da 'Rüya') idi. Rusya bizim 'Mriya'mızı yok etmiş olabilir. Ancak güçlü, özgür ve demokratik bir Avrupa devleti hayalimizi asla yıkamayacaklar. Biz galip geleceğiz!''.

Ukrayna dışişleri başkanı, sahip oldukları AN-225'in yok edildiğini doğruladı. Kiev yakınlarında havaalanında bulunan uçak, Ukrayna yetkililerine göre yeniden inşa edilecek. 

Antonov'u yöneten Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom Pazar günü, uçağın imha edildiğini, ancak Rusya'nın pahasına yeniden inşa edileceğini ve bunun 3 milyar dolara mal olacağını belirten bir bildiri yayınladı. 

Açıklamada, "Restorasyonun 3 milyar doların üzerinde ve beş yıldan fazla süreceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verilirken ayrıca, "Bizim görevimiz, bu masrafların Ukrayna havacılığına ve hava kargo sektörüne kasten zarar veren Rusya Federasyonu tarafından karşılanmasıdır.'' sözleriyle noktaladı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...