Tgrt Haber

Rusya’da çocuklara ‘işgal eğitimi’ verildi

03 Mart 2022 18:09 - Güncelleme : 03 Mart 2022 18:12
Rusya’da çocuklara ‘işgal eğitimi’ verildi

Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgalinde bir hafta geride kalırken Rusya Eğitim Bakanlığı çocuklara “savaş eğitimi” verdi. Sanal olarak verilen eğitim büyük tepkiye yol açtı.

Rus ordusu Ukrayna toprakları işgale devam ediyor. Onlarca sivilin hayatını kaybettiği savaşta Rusya Eğitim Bakanlığı tartışmalara yol açan bir sanal bir ders verdi. Ukrayna’ya karşı saldırılara ilişkin verilen derste işgalin nedenini anlatılacağı ifade edildi.

“OLAYLARIN ARKA PLANI ANLATILACAK”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Tüm Rusya'ya açık bu derste, okuldaki çocuklara Ukrayna'daki kurtuluş misyonunun neden bir zorunluluk olduğu anlatılacak. İzleyicilere NATO'nun ülkemiz için oluşturduğu tehlike, Rusya'nın Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin sivil nüfusu için neden ayağa kalktığı ve gerçeği yalanlardan nasıl ayırt edeceğimiz ve bugünkü olayların arka planı anlatılacak" ifadeleri kullanıldı.

ÇOCUĞA SORU YÖNELTTİLER

Tüm sınıflarda yayımlanan ve 'Barışın Savunucuları' adlı ders, Moskova saatiyle 12.00'da paylaşıldı. Açık derste küçük yaştaki bir kız çocuğu ve 2 moderatör yer alırken, çocuğa 'kurtuluş misyonu' olarak adlandırılan saldırıların neden 'gerekli olduğu' anlatıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...