Tgrt Haber

Tüm dünya diken üzerinde! Rusya, Güney Ukrayna Nükleer Santrali’ne füze fırlattı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Eylül 2022 12:04 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 12:10
Tüm dünya diken üzerinde! Rusya, Güney Ukrayna Nükleer Santrali’ne füze fırlattı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus kuvvetlerinin Güney Ukrayna Nükleer Santrali’ne füze fırlattığını duyurdu. Söz konusu saldırının gece yapıldığı ve füzenin santralin yaklaşık 300 metre yakınına düştüğü belirtildi. 

Rusya​ ile Ukraynaarasındaki savaşta tüm dünyayı tehdit eden nükleer endişesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Rus ordusuna bağlı birlikte Güney Ukrayna Nükleer Santrali’ne gece saatlerinde füze saldırısı düzenledi.  Söz konusu saldırıda füzenin Mikolayiv bölgesindeki santralin yaklaşık 300 metre yakınına düştü.

ZELENSKİY: RUSYA TÜM DÜNYA İÇİN TEHDİT

Santralde bazı binaların çatladığını ve kısa sürede elektrik kesintisi yaşandığını söyleyen Zelenskiy, Rusya’nın tüm dünya için bir tehdit olduğunu ifade etti. Moskova yönetimini durdurmak için dünyaya çağrıda bulunan Zelenskiy, ayrıca yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

UKRAYNA: 54 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Rus ordusunun son 24 saatte 170 askerini daha kaybettiğini iddia etti. 24 Şubattan bu yana süren savaşta Ukrayna’nın 54 bin 650 Rus askerini öldürdüğü iddia edilen açıklamada ayrıca Ruslara ait 251 uçak, 217 helikopter, 2 bin 212 tank, 4 bin 720 zırhlı araç, 1313 top, 312 roketatar ve 168 hava savunma sisteminin imha edildiği bildirildi.

RUSYA VERİLERİ YENİLEMİYOR

Rusya Savunma Bakanlığından 25 Mart'ta yapılan açıklamada, Ukrayna'da 1351 Rus askerinin öldüğü duyurulmuş fakat daha sonra kayıplara ilişkin veriler yenilenmemişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...