Tgrt Haber

Rusya harekete geçiyor! ABD-Almanya ortak silah planına tepki: Askeri cevap vereceğiz

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Temmuz 2024 15:26 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 15:26
Rusya harekete geçiyor! ABD-Almanya ortak silah planına tepki: Askeri cevap vereceğiz

Rusya, ABD ve Almanya'nın Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahlar üzerinde yaptığı anlaşmaya sert tepki gösterdi. Rusya plana karşı harekete geçeceklerini belirtti. Yapılan açıklamalarda Rusya, iki ülkenin planını ''ciddi tehdit'' olarak değerlendirdi. İşte gerilimden detaylar...

Ukrayna’ya saldırılarını sürdüren Rusya​ ile ABD​ arasında tansiyon bir kez daha yükseldi. ABD’nin Almanya​ planı ortaya çıkınca Rusya​ açıklama yaptı.

Washington'daki NATO​ Zirvesi öncesinde ABD​ ve Almanya​'dan yapılan ortak açıklamaya göre, Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahlar, 2026'dan itibaren Almanya​'ya konuşlandırılacak.

Rusya harekete geçiyor! ABD-Almanya ortak silah planına tepki: Askeri cevap vereceğiz - 1. Resim

''ASKERİ CEVAP GELİŞTİRECEĞİZ''

ABD​ ve Almanya’nın uzun menzilli silah projesine Rusya’dan sert tepki geldi. Rusya​ Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov yaptığı açıklamada, Rusya​'ya gözdağı vermek için gerçekleştirdiğine inandıkları ABD-Almanya ortaklığındaki füze hamlesini önceden tahmin ettiklerini belirtti.

Ryabkov, "İlgili Rus devlet kurumları tarafından karşı tedbirlerin hazırlanmasına yönelik gerekli çalışmalar çok önceden başlatıldı ve sistematik bir şekilde yürütülüyor" dedi. 

Ryabkov açıklamasında, "Her şeyden önce sinirlenmeden ve duygusallaşmadan bu yeni oyuna askeri bir yanıt geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Rusya harekete geçiyor! ABD-Almanya ortak silah planına tepki: Askeri cevap vereceğiz - 2. Resim

"HAREKETE GEÇECEĞİZ" 

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise, Rusya​'nın NATO​ askeri ittifakının eylemlerini ulusal güveliğine ciddi bir tehdit olarak gördüğünü belirterek füzelere karşı harekete geçeceklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...