Tgrt Haber

Rusya hazırlıksız yakalandı! Ukrayna güçleri Kursk'un bin kilometrekaresini ele geçirdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
13 Ağustos 2024 09:11 - Güncelleme : 13 Ağustos 2024 09:42

Ukrayna'nın üst düzey komutanı Oleksandr Sırski, Rus topraklarına doğru ilerlediklerini Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e bildirdi. Kiev güçleri, Kursk'un bin kilometresini ele geçirdi. Rus lider Vladimir Putin, müzakereleri rafa kaldırdı, intikam yemini etti.

Ukrayna​, Rus topraklarına ait Kursk​ bölgesini 7 gündür elinde tutmayı başardı. Rus lider Vladimir Putin​'i çileden çıkaran işgalde Ukrayna güçleri ilerlemelerini sürdürüyor. Ukrayna'nın en üst düzey komutanı Oleksandr Sırski, Kursk'un bin kilometrekaresini ele geçirdiklerini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e video bağlantısıyla bilgi veren Komutan Sırski, Rusya​'nın püskürtme çabaları sürse de ilerleme kaydettiklerini bildirdi. 

Rusya hazırlıksız yakalandı! Ukrayna güçleri Kursk'un bin kilometrekaresini ele geçirdi - 1. Resim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna güçlerinin Rus topraklarına girmesinin ardından intikam yemini etti. Putin, "Düşmanın bariz hedeflerinden birinin anlaşmazlık, çekişme tohumları ekmek, insanları sindirmek, Rus toplumunun birlik ve beraberliğini yok etmek" olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın "zor durumda olan herkese oybirliği ile destek" göstererek karşılık vereceğini söyledi ve savaşmak için kaydolan erkeklerin sayısında artış olduğunu iddia etti. "Düşman layık olduğu cevabı alacaktır" dedi.

Rusya hazırlıksız yakalandı! Ukrayna güçleri Kursk'un bin kilometrekaresini ele geçirdi - 2. Resim

KURSK'TAN 121 BİN KİŞİ KAÇTI 

Rusya'nın Kursk Bölge Valisi Aleksey Smirnov, çatışmaların başlamasından bu yana 121 bin kişinin bölgeden kaçtığını, en az 12 sivilin öldüğünü ve 121 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rusya hazırlıksız yakalandı! Ukrayna güçleri Kursk'un bin kilometrekaresini ele geçirdi - 3. Resim

Kursk'taki yetkililer, pazartesi günü tahliye alanını 14 bin kişinin yaşadığı Belovski bölgesini de kapsayacak şekilde genişlettiklerini duyurmuştu. Komşu Belgorod bölgesi de sınır bölgesi Krasnoyaruzhsky'yi tahliye ettiğini açıkladı.

KURSK'TA ÇOK SAYIDA RUS ASKERİ ESİR 

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Rus lider Vladimir Putin'den zehir zemberek sözler: Ukrayna bedelini ödeyecek! - 2. Resim

Rusya, Ukrayna askerlerinin bölgeye saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 30'dan fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti.

7 Ağustos'ta Kursk'ta, çatışmalar nedeniyle "bölgesel" seviyede acil durum ilan edilmişti.

Rus lider Vladimir Putin'den zehir zemberek sözler: Ukrayna bedelini ödeyecek! - 3. Resim

Ukrayna şimdiye kadar 6 gündür Rusya topraklarında kalmayı başardı. Bölgeden gelen görüntülerde, Ukrayna askerlerinin çok sayıda Rus askerini esir aldığı görüldü. 

Rus lider Vladimir Putin'den zehir zemberek sözler: Ukrayna bedelini ödeyecek! - 4. Resim

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...