Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan 'savaşın bitmesi için önemli bir adım' diyerek duyurdu: Rusya ve Ukrayna 200 esiri takas etti

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Eylül 2022 00:19 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 05:58
Son dakika! Erdoğan 'savaşın bitmesi için önemli bir adım' diyerek duyurdu: Rusya ve Ukrayna 200 esiri takas etti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimi ile Rusya ile Ukrayna arasında esir değişimi yapıldı. Gelişme için 'savaşın bitmesi için önemli bir adım' yorumunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında 200 savaş esirinin bugün mübadele edildiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşında yaklaşık 7 ay geride kalırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın girişimleriyle iki ülke arasında savaş esirlerinin takası gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Rusya​ Devlet Başkanı Putin​ ve  Ukrayna​ Devlet Başkanı Zelenski​ ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200 savaş esirinin bugün mübadele edildiğini açıkladı.

SAVAŞIN BİTMESİ YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye’nin ara buluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. 

ZELENSKİY VE PUTİN'E TEŞEKKÜR

Esir mübadelesine imkan verdikleri için Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e teşekkür eden Erdoğan, "Bu süreçte gayret gösteren bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum." dedi.

https://twitter.com/JakeSullivan46/status/1572777482151137280

ABD'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Twitter hesabından açıklamada bulundu. 

Sullivan, "Tahıl anlaşmasındaki liderliğinin yanı sıra, Ukrayna ve Rusya arasındaki esir takasındaki arabuluculuğu nedeniyle Türk hükümetine teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...