Tgrt Haber

Rusya ilhaka hazırlanıyor, Putin dünyaya duyuracak: Ukrayna'nın 4 bölgesi için resmi adım

29 Eylül 2022 18:36 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 18:52
Rusya ilhaka hazırlanıyor, Putin dünyaya duyuracak: Ukrayna'nın 4 bölgesi için resmi adım

Moskova, yarın sözde referandumun ardından Rusya'ya bağlanma kararı alan 4 bölge için resmi adımı atacak. Yarın bu bölgelerin Rusya'ya katılması için imza töreni düzenlenecek ve Putin, yapacağı konuşmayla kararı tüm dünyaya duyuracak.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya​ yanlısı ayrılıkçıların kontrolünden Donetsk​, Luhansk​, Zaporijya​ ve Herson bölgelerinde Rusya’ya bağlanması için gerçekleştirilen sözde referandumda sonuç ‘evet’ çıktı. Sözde referandumun ardından Ukrayna​ ve BM sandıklardan çıkan sonucu tanımayacaklarını açıkladı. Bölgedeki tansiyonu yükseltecek bir açıklama Kremlin'den geldi.  

PUTİN DÜNYAYA DUYURACAK

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Moskova, yarın referandum ile Rusya'ya bağlanma kararı alan 4 bölge için resmi adımı atacak. Yarın bu bölgelerin Rusya'ya katılması için imza töreni düzenlenecek. Törende Rusya Devlet Başkanı Putin de açıklamalarda bulunacak.

'9. FEDERAL BÖLGE OLACAK'

Öte yandan Moskova merkezli Vedomosti gazetesi referandumun sürdüğü dört bölgenin Kırım ile birlikte Rusya'nın dokuzuncu federal bölgesi haline getirileceğini yazdı. Gazete söz konusu iddiayı adı açıklanmayan bir Rus senatörü ve Kırım yönetimine yakın bir kaynağa dayandırdı. Batılı devletler ve Kiev tarafından 'sahtekârlık' olarak nitelendi ve sonucun tanınmayacağı ilan edilmiş durumda.

2014'TE KIRIM'DA DA REFERANDUM DÜZENLENMİŞTİ

Moskova, 2014 yılında işgal ettiği Kırım’da da benzer Referandum düzenlemiş, yüzde 97 ile Rusya’ya katılım lehine çıkan sonuç üzerine bu toprak ilhak edilmişti. Türkiye dahil birçok ülke halen Kırım’ı Ukrayna toprağı olarak kabul ediyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...