Tgrt Haber

Rusya Karadeniz'de yeni bir üs için kolları sıvadı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
05 Ekim 2023 13:15 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 21:21
Rusya Karadeniz'de yeni bir üs için kolları sıvadı

Rusya'nın Gürcistan'dan tek taraflı olarak ayrılan Abhazya'nın Karadeniz kıyısında deniz üssü kurmayı planladığı iddia edildi.

Gürcistan’dan bağımsızlık ilan ederek ayrılmış olan Abhazya’nın lideri Aslan Bzhania, dünRusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Bzhania, Rusya’nın Abhazya’nın Karadeniz​ kıyısında deniz üssü kurmayı planladığını açıkladı.

Izvestiya’da yer alan habere göre Bzhania, Ochamchira bölgesinde kalıcı bir deniz üssü için anlaşma imzalandığını söyledi.

Bzhania, “Anlaşma imzaladık ve yakın gelecekte Ochamchira bölgesinde Rus donanmasının kalıcı bir üssü olacak. Bu anlaşma hem Rusya’nın hem de Abhazya’nın savunma kapasitesini arttırmayı amaçlıyor ve bu tarz etkileşimler devam edecek” dedi.

Öte yandan Rus birliklerinin 12 Ağustos 2008’de sona eren beş günlük savaşta Gürcistan’ın Güney Osetya’yı geri alma girişimini geri püskürtmesinin ardından Rusya, Abhazya ve diğer ayrılıkçı bölge olan Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanımıştı. 



Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...