Tgrt Haber

Rusya, Kırım'ın intikamını almakta kararlı: Odessa'ya süpersonik füze yağdı!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Eylül 2023 09:30 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 09:52
Rusya, Kırım'ın intikamını almakta kararlı: Odessa'ya süpersonik füze yağdı!

Rusya, Ukrayna'nın Kırım'da düzenlediği saldırıya cevap vermekte gecikmedi. Dün gece saatlerinde havalanan Rus İHA'ları, Ukrayna'nın Odessa liman altyapısı ve tahıl depolama tesislerini hedef aldı.

Vladimir Putin​'in emriyle başlayan Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Her iki tarafında binlerce kayıp verdiği savaşta, Ukrayna'nın taarruza geçmesiyle Rusya büyük yara aldı. Ele geçirdiği bölgeleri yavaş yavaş kaybeden Rusya, Ukrayna'nın Kırım​'da ana karargahlarından birinin vurmasıyla bir darbe daha yedi.

Saldırının hemen ardından açıklama yapan Ukrayna, Rusya'nın Kırım'daki Karadeniz Filosu Kararagahı'na yönelik saldırıda aralarında üst düzey isimlerin de olduğu onlarca kişinin öldüğünü iddia etti. Saldırının şokunu atlatan Rusya, intikam için harekete geçti.

RUSYA, SÜPERSONİK FÜZEYLE VURDU

Ukrayna Güney Savunma Komutanlığı, Rusya'nın gece saatlerinde Ukrayna geneline İHA ve füzelerle saldırı düzenlediği duyurdu. Odessa bölgesine 19 "Şahed" tipi İHA ve 2 "Oniks" süpersonik füzesi gönderdiği belirtildi.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ DEVREDE

Rus ordusunun, Ukrayna geneline düzenlediği saldırılarda 12 Kalibr seyir füzesi kullandığı da aktaran bakanlık, "19 İHA ve 11 'Kalibr' füzesi, hava savunma sistemlerince vuruldu. Bir 'Kalibr', Mıkolayiv ve Kirovograd bölgeleri üzerinde düşürülürken, büyük çoğunluğu Odessa bölgesi üzerinde imha edildi" ifadesi kullanıldı.

ALTYAPI BÜYÜK ORANDA HASAR GÖRDÜ

Açıklamada, Rus güçlerinin Odessa bölgesinin liman altyapısını vurduğuna işaret edilerek, Odessa deniz terminalinin önemli ölçüde hasar gördüğü, faaliyet dışı olan terminalin otelinde yangın çıktığı ve alevlerin itfaiye ekiplerince hızlı şekilde söndürüldüğü kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...