Tgrt Haber

Rusya Kuzey Akım soruşturmasına katılmak istiyor! Peskov ABD'ye mesajını da iletti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Ekim 2022 16:21 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 16:45
Rusya Kuzey Akım soruşturmasına katılmak istiyor! Peskov ABD'ye mesajını da iletti

Kuzey Akım doğalgaz boru hattındaki sızıntılarla ilgili Danimarka ve İsveç tarafından yürütülen soruşturmaya Rusya'nın dahil olması gerektiğini Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov dile getirdi. Peskov, ABD'ye mesajını da iletti.

Rus gazını Avrupa'ya ileten Kuzey Akım​ 1 ve Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hatlarında meydana gelen sızıntının ardından Danimarka​ ve İsveç​ tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, soruşturmalara yönelik açıklamasında Rusya'nın da dahil olması gerektiğini belirtti. Peskov, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdiye kadar Danimarka ve İsveç'te gerçekleştirilen basın toplantılarından Rus tarafıyla iş birliğinin reddedildiğine dair rahatsız edici açıklamalar duyduk. Rus tarafıyla her türlü iş birliği dışlandı. Rus tarafının hasarlı bölgenin incelenmesine ve yaşananların araştırılmasına kesinlikle katılmasının zorunlu olduğuna inandığımız için bu konuda bir açıklama bekleyeceğiz.''

''İLHAK BÖLGELERİN ENTEGRASYON SÜRECİ ZOR''

Ukrayna'nın doğusunda bulunan 4 bölgenin ilhakının ardından Rusya ile entegrasyonunun oldukça zor olacağını söyleyen Peskov, "Gerginlikler göz önüne alındığında bu süreç elbette zor olacak. Ancak hepimiz için sakince geçmek zorunda olduğu bir yol" dedi.

Rusya'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'u topraklarına katmasıyla yeni devlet sınırlarının nasıl oluşacağına dair sorulan soruyu yanıtlayan Peskov, "Kararnameyi okudunuz. Orada yasal bir ifade var. Genel olarak karar ilanı sırasında askeri - sivil yönetimin faaliyet gösterdiği alanlar ifade ediliyor" ifadelerini kullandı.

''BU DURUM ABD'NİN ÇATIŞMAYA DAHİL OLDUĞUNU GÖSTERİYOR''

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamalarda ABD'nin Kiev yönetimine gönderdiği HIMARS füze sistemlerinin yanı sıra çok sayıda silahın Kırım'ı da hedef alabileceğine yönelik söylemlerini tehlikeli bulduklarını belirten Peskov, "Bu tür açıklamalar hem doğrudan hem de dolaylı yollarla ABD'nin son derece tehlikeli bir durum oluşturan çatışmaya müdahil olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...