Tgrt Haber

Rusya Devlet Başkanı Putin meydan okudu: Artık daha güçlüyüz, zafer bizim olacak

30 Eylül 2022 20:21 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 22:30
Rusya Devlet Başkanı Putin meydan okudu: Artık daha güçlüyüz, zafer bizim olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya tarafından referandumla ilhak edilmesine yönelik anlaşmaları imzaladıktan sonra Kızıl Meydan'da halka seslendi. Tarihi ve özel bir gün yaşadıklarını belirten Putin, "Daha güçlü olduk çünkü birlikteyiz. Zafer bizim olacak" dedi.

Rusya​, Ukrayna​'nın doğusundaki Donetsk​, Luhansk​, Herson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlenen referandumun ardından bu 4 bölgeyi topraklarına kattığını duyurdu. İlhak anlaşmalarının imzalanmasından sonra başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'da kutlamalar yapıldı.

'İNSANLAR RUSYA'YI SEÇTİ'

Kutlamalara katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​, Rus topraklarına katılan bölgelerin kendilerine bağlanmasıyla ilgili tarihten hatırlatmalarda bulunarak, "Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle aynı şey oldu. Her şeye seçkinler karar verdi. Milyonlarca halka hiçbir şey sorulmadı. Modern Rusya, LDNR'de ve kurtarılmış bölgelerde yaşayan insanlara seçme hakkı verdi. İnsanlar referanduma katıldı ve kararlarını verdi. İnsanlar, Rusya ile birlikte olmayı seçtiler. Bu günü kahraman askerlerimize ve milislerimize borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin meydan okudu: Artık daha güçlüyüz, zafer bizim olacak

'EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ'

Donbass halkının yıllarca haklarından mahrum bırakıldığını savunan Putin, "Yıllar boyunca bu insanlardan tarih bilincini silmeye, geleneklerini yok etmeye, anadillerini konuşmalarını yasaklamaya, kültürü yasaklamaya çalıştılar, hiçbir şey başaramadılar. Bu insanlar tarihi vatan sevgisini yüreklerinde taşıdı. Rusya bu bölgelere sadece kapılarını değil, kalbini de açıyor. Evinize hoş geldiniz" dedi.

'ZAFER BİZİM OLACAK'

Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin katılımıyla Rusya'nın daha da güçlendiğini söyleyen Putin, söz konusu bölgelerin güvenliğinin sağlanması ve desteklenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirip, "Rusya daha güçlü hale geldi. Çünkü bir aradayız. Gerçekler arkamızda ve hakikatte güç var. Yani zafer var. Zafer bizim olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
biber 2 Ekim 2022 15:59

misilleme yapıp zelensky vur emrini verir intikam alır bunun üstüne. bundan sonra kötü olacak keşke anlaşarak yapsaydı. Dünyaya meydan okuma böyle birşey.

Sonraki Haber Yükleniyor...