Tgrt Haber

Rusya Marinka'nın tamamını ele geçirdi, uzmanlardan çarpıcı savaş tahmini

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 15:48 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 15:50

Rus ordusu Ukrayna'nın doğusundaki Marinka kasabasında kontrolü tamamen ele geçirdi. Avdiivka kasabasındaki kuşatmayı sürdüren Rus güçleriyle Ukrayna ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Uzmanlar ise 2024'te güç dengesinin Rusya lehine değişebileceği görüşünde...

Rusya​, Ukrayna​'nın doğusunda toprak kazanmaya devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk​ yakınlarındaki Marinka kasabasında kontrolü tamamen ele geçirdi. Marinka kasabası, Donetsk kent merkezinin 5 kilometre güneybatısında bulunuyor. Uzmanlara göre bu kazanım, Rus birliklerinin batıya yönelik taarruzunu sürdürmesine olanak sağlayacak.

YOĞUN MÜCADELE 

Rus birlikleri, Marinka ile birlikte 35 kilometre kuzeydoğuda yer alan ve yoğun çatışmaların yaşandığı Avdiivka kasabasını ele geçirmek için de yoğun mücadele veriyor. Rus güçleri, kasaba merkezine 8 kilometreye kadar yaklaşmış durumda... Bölgedeki Ukrayna güçleri savunma pozisyonuna geçerken bölgede yoğun çatışmalar devam ediyor.

Sıcak gelişmeler sahne olan bir nokta da Karadeniz'di. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Kırım'da düzenlediği güdümlü füze saldırısında Rus çıkarma gemisi "Novoçerkassk"ın hasar aldığını bildirdi. Saldırıda 6 binanın da hasar gördüğünü belirten yetkililer, bazı kişilerin geçici barınma merkezlerine sevk edildiğini kaydetti.

RUSYA LEHİNE DÖNEBİLİR 

Uzmanlara göre 2024'te savaştaki denge Rusya lehine dönebilir. Dış yardımın gecikmesi, Kiev yönetiminin orduya gelişmiş silahlar sağlama kabiliyetini zayıflatıyor. Bu durum ise Ukrayna’da endişe, Moskova’da ise tazelenen güven anlamına geliyor.

YÜZDE 17’Sİ RUSYA’NIN ELİNDE 

Rusya şu anda Ukrayna topraklarının yaklaşık %17'sini kontrol ediyor. Ukrayna, ancak Rus işgalinin tamamen bitmesi ve uluslararası kabul gören sınırlara dönüş halinde çatışmaların biteceğini savunuyor. Rusya ise Batı ile daha geniş çaplı bir çatışmaya odaklandığını ve savaşın gerektiği kadar süreceğini söylüyor. Savaşın ne zaman sona ereceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...