Tgrt Haber

Kremlin meydan okudu: Dünya, Rusya'nın izole edilebilmesi için fazla büyük

05 Mart 2022 16:15 - Güncelleme : 05 Mart 2022 17:15
Rusya, yaptırımların son bulacağını ileri sürdü.

Rusya, Ukrayna'yı işgal etmeye devam ederken dünyanın dört bir yanından Rusya'ya yaptırım kararları geliyor. Ancak Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, adeta meydan okudu.

Rusya, yaptırımların son bulacağını ileri sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında yaptırım uygulayan ülkelere adeta meydan okudu. Kremlin sözcüsü, Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımları değerlendirdi.

Peskov, dünyanın, Avrupa ve ABD’nin herhangi bir ülkeyi izole edebilmesi için fazla büyük olduğunu söyledi. Açıklamanın devamında ise, Rusya’dan ayrılan yabancı şirketlerin geri döneceklerini ileri sürdü. 

Batılı ülkelerle Rusya arasındaki ilişkilerin yaptırımlarla gerilediğini belirten Peskov, "Ancak bu, Rusya'nın izolasyonu anlamına gelmez. Dünya, Avrupa ve ABD’nin herhangi bir ülkeyi, özellikle de Rusya kadar büyük bir ülkeyi izole edemeyeceği kadar fazla büyüktür." şeklinde konuştu. 

ABD’nin Rus petrolüne ambargo uygulayacağı iddialarını da değerlendiren Peskov, "Bu küresel enerji piyasalarını oldukça sarsabilecek bir durum. Bu oldukça ciddi sonuçlara yol açar." dedi. 

Rusya’dan ayrılan yabancı şirketlerin geri döneceklerini düşünen Kremlin sözcüsü son olarak, "Yabancı şirketlerin tekrar Rus pazarına geri dönecekleri ve konumlarını yeniden kazanmakla ilgilenecekleri zaman gelecek." dedi. 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...