Tgrt Haber

Rusya ölen askerlerini Kırım'a gömüyor!

04 Aralık 2015 08:39
Rusya ölen askerlerini Kırım'a gömüyor!

Rusya cenaze tepkisinden korktuğu için Suriye’de hayatını kaybeden askerlerinin gizlice Ukrayna’ya gömüldüğü iddia edildi.

Ukrayna askeri istihbaratı, Suriye’de Türkmenlere karşı savaşan Rus askerleriyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Suriye’de Esad’a destek veren Rus askerlerinin büyük kayıplar verdiğini ve ölen askerlerin cenazelerinin gizlice Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a gönderilerek, Rusya kamuoyunda oluşabilecek tepkiden dolayı bu haberlerin gizlendiği ileri sürüldü.    
RUSYA, CENAZE TEPKİSİNDE KORKUYOR
Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin, Ortadoğu’daki savaşta hayatını kaybeden Rus askerlerin ölüm haberlerini bilinçli bir şekilde Rusya kamuoyundan saklamaya çalıştıkları açıklandı. Çok konuşulacak iddialar için Ukrayna istihbarat birimleri, şu açıklamayı yaptı : “İşgal edilen Kırım bölgesinde bulunan Avuz Kenegez (Novofedorovka) ve Kefe (Feodosya)’ye geçen Kasım ayı içerisinde, Suriye’de askeri çatışmalarda hayatını kaybeden havacı ve istihkâm personelinden 4, deniz piyadelerinden de 10 askerin cenazeleri getirildi.”
Kaynak : Vahdet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...