Tgrt Haber

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ortaya çıktı, şüpheler arttı: Görüntüler eski iddiası

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
25 Mart 2022 17:15 - Güncelleme : 25 Mart 2022 17:35

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, hakkındaki spekülasyonların ardından 12 gün sonra Zoom ile Güvenlik Konseyi Toplantısı’ndaki görüntüleri damga vurdu. Şoygu'nun çıktığı sırada ekranda teknik aksaklık olunca şüpheler arttı. Dünya basını Şoygu'nun eski görüntüsü kullanıldığı ve Vladimir Putin'in halkı kandırdığı iddia edildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırılarda 1 aya gelinirken Vladimir Putin’in istediği sonuçlar halen elde edilemedi. Kiev başta olmak üzere bazı kentlerde ağır bombardıman ve füzeli saldırılar gerçekleştiren Rusya’da yönetim üst düzey toplantılarına da devam ediyor.

ABD ve İngiliz istihbaratı tarafından Rusya’nın bazı generalleri kaybettiği iddiası ortaya atılmıştı. Bu iddialara Rusya’nın füzeli atışlarında bazı hedefleri tutturamadığı ve mühimmat açısından büyük zarar aldığı da eklendi. Ukrayna’da sahada ve denizde henüz istediği sonuca ulaşamayan Vladimir Putin’in sinirli olduğu ve bazı generalleri görevden aldığı söylentileri çıktı. Hatta bazı önemli isimlerin hapse atıldığı da öne sürüldü.

PUTİN TARAFINDAN GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Sık sık güvenlik toplantılarının yapıldığı Rusya’da Savunma Bakanı Sergey Şoygu, hakkındaki spekülasyonların ardından 12 gün sonra Güvenlik Konseyi Toplantısı’na katıldı. Güvenlik Konseyi Toplantısı’na katılan daha sonraki tüm toplantılarda da bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu‘nun yaklaşık 12 gündür nerede olduğu bilinmiyordu.

Sık sık ekranlarda görünen Şoygu’nun bir anda ortalıktan kaybolması beraberinde spekülasyonlar getirirken, birçok kişi Şoygu’nun, Ukrayna’daki başarısızlık nedeniyle Putin tarafından görevden alındığını öne sürmüştü. Bazı kişiler ise Şoygu’nun hasta olduğu iddia etmişti.

ŞÜPHELER ARTTI

Tüm bu spekülasyonlara rağmen yeni yapılan toplantının sadece bir kısmı Rusya medyası tarafından yayınlandı. Tüm yetkililer ekranda net şekilde göründü ancak Şoygu’nun görüntüleri anlık yansıdı ve o esnada ekran karardı. Bu durum üzerine Şoygu ile ilgili şüpheler arttı.

ŞOYGU'NUN KIZININ PAYLAŞIMI

Bu görüntülerden sonra Şoygu’nun görüntülerinin eski olduğu ve halkın Putin tarafından kandırıldığı yorumları yapıldı. Putin’in sızdırılan askeri planları sonrası Şoygu göz hapsindeydi.

Şoygu'nun 31 yaşındaki kızı Ksenia, Ukrayna'nın mavi ve sarı renkleri ile bir fotoğraf yayınladı. Bu fotoğrafın da Putin ile Şoygu arasında krize neden olacağı düşünüldü.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ortaya çıktı, şüpheler arttı: Görüntüler eski iddiası

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Güvenlik Konseyi Toplantısı’nın ardından Rus basına açıklama yaparak, Şoygu’nun Putin’e operasyonlar ile ilgili rapor sunduğunu söyledi.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...