Tgrt Haber

Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: Kherson'u ele geçirdik

03 Mart 2022 15:00 - Güncelleme : 03 Mart 2022 15:11
Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı:  Kherson'u ele geçirdik

Ukrayna’nın dünyaya açılan kapısı olarak bilinen Kherson şehrini Rusya kuvvetleri ele geçirdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 8’inci gününde de devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’nın dünyaya açılan kapısı olarak bilinen Kherson kentini tamamen ele geçirdiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın toplam bin 502 askeri altyapı tesisinin devre dışı bırakıldığı belirtildi. Kherson'un en önemli özelliği, Ukrayna'nın iç bölgelerine erişim sağlaması.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Karadeniz boyunca stratejik bir öneme sahip olan Kherson, işgalci Rus kuvvetlerine düşen ilk büyük Ukrayna şehri oldu. Çatışmalar sekizinci gününe girerken Rus ordusunun yaklaşık 300.000 kişilik şehre doğru ilerlediği görüldü. Savunma Bakanı Kolykhaiev, "Şehrin güvenliğini sağlamak için çalıştığımızı ve işgalin sonuçlarını ortadan kaldırmaya gayret ettiğimizi gösterdik. Şehirde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerimiz yok" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...