Tgrt Haber

Rusya'dan savaşı Ukrayna lehine değiştiren hata!

27 Şubat 2022 17:02 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 17:48

Rusya işgalinde rüzgar Ukrayna’dan yana esiyor. ASSAM Genel Başkan Yardımcısı Ersan Ergür, askeri ve teknolojik olarak 10 kat daha güçlü olan Rusya’nın Ukrayna’da stratejik hata yaptığını belirterek “Afganistan ya da başka ülkelerdeki benzer hezimeti yaşayabilir” dedi. 

Rusya, Ukrayna’ya işgalini en sert bir şekilde sürdürürken halen şehirlerde hakimiyeti ele geçirememesi soru işaretti doğurdu. Asker sayısı ve savaş teknolojisi olarak Ukrayna’dan 10 kat daha güçlü olan Rusya nerede hata yaptı? ASSAM Genel Başkan Yardımcısı Ersan Ergür, TGRT Haber’de çarpıcı yorumlarda bulundu. Ergür, Rusya’nın Ukrayna’da stratejik hata yapmasından dolayı rüzgarın Ukrayna yönüne döndüğünü söyledi. 

ORNATISIZ GÜÇLER SAVAŞIYOR 

İşgalde oldukça orantısız bir gücün karşı karşıya olduğunu belirten Ergür, “12 bin 500 tankı olan bir Rusya, 2.200 tankı olan bir Ukrayna’ya saldırdı. Savaş uçakları açısından da benzer bir orantısızlık var. Rusya’nın 1.700 civarında savaş uçağı mevcut. Ortalama 120 uçağı olan Ukrayna’ya saldırısı söz konusu. Askeri güç anlamında baktığımızda Rusya’nın mutlak bir üstünlüğü bulunuyor. Buna rağmen istediği sonucu alamadı. Çünkü Rusya bu güne kadar izlediği stratejide ciddi bir hata yapmış durumda. O da Ukrayna’yı diyaloğa, siyasal anlamda anlaşmaya ve kendi istediği alana çekmeye zorlayacak bir takım hedefleri belirlemesi ve bunlara uyması gerekirken şehir merkezlerini ele geçirerek ve meskun çatışmalara girerek hata yaptı. Düzenli bir ordunun meskun yani sokaklarda yakın çatışmaya girmesi doğru değildir. Bu şekilde Ukrayna askeri ve halkı ellerindeki imkanlarla Rusya ordusuna ciddi zayiat verdi” dedi.

KAZANILMASI MÜMKÜN OLMAYAN SAVAŞ

“Uzun vadede kazanılması mümkün olmayan bir savaş” diyen Ergür, Rusya’nın meskun çatışmalara girdiği sürece Afganistan’da veya başka yerlerde olduğu gibi hezimete uğrayacağını söyledi. Ukrayna’nın geçmişine bakıldığında bir kısım Cumhurbaşkanlarının baskılar karşısında ülkeyi terk ettiğine dikkat çeken Ergür, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin savaştan kaçmayarak ve kendisine yapılan baskı ve tehditleri ret ederek hareket etmesi Ukrayna halkının Ruslara karşı direnmesinde önemli bir motivasyon olduğunu kaydetti. Ergür, Ukrayna’nın “Bir ya da iki günde Kiev’e girerim” diyen Rusya’ya karşı doğru strateji uyguladığını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

 

 
  

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Xplanet27 Şubat 2022 22:04

ASSAM Genel Başkan Yardımcısı Ersan Ergür siz kimin destekçisi siniz?! Yaptığınız yorumlar isgal altındaki Ukrayna ya zarar verecek nitelikte.! Sözlerinizi dikkatli secmeniz gerekir kaç yaşında insansınız!

Sonraki Haber Yükleniyor...