Tgrt Haber

Rusya, Türk kuru yük gemisine ateş açtı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA
14 Ağustos 2023 13:00 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 13:07
Rusya, Türk kuru yük gemisine ateş açtı

Karadeniz’de Ukrayna’nın saldırılarına cevap veren Rusya, bu kez bir yük gemisini hedef aldı. Palau bandıralı Şükrü Okan isimli Türk kuru yük gemisine Rusya tarafından ateş açıldı.

Rusya​, Palau bandıralı Şükrü Okan isimli Türk kuru yük gemisine Karadeniz​ açıklarında uyarı ateşi açıldığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, pazar günü yaptığı açıklama ile Karadeniz’de devriye gezen Rus gemisi Vasiliy Bikov’un kaptanının teftiş talebine cevap vermemesi üzerine Palau bayraklı Sükrü Okan isimli yük gemisine uyarı ateşi açtığını açıkladı.

HELİKOPTERLE GEMİYE İNİLDİ

Açıklamada, daha sonra Rus denetim ekiplerinin helikopterle gemiye indiği, çalışmalarını yürüttüğü, daha sonra da hedef limanına gitmesine izin verildiği bilgisi yer aldı.

Karadeniz’in güneybatısında yer alan geminin kuzeye doğru yol aldığı ifade edildi.

UKRAYNA KINADI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada olayı kınadı.

Açıklamada, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini savunulurken, "Bu eylemler, Rusya'nın Karadeniz'deki ticaret gemilerinin güvenliğini tehlikeye atmaya yönelik kasıtlı politikasının örneğidir" ifadelerine yer verildi.

Rusya Türk gemisine ateş açtı

Kaynak: TGRT Haber, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 14 Ağustos 2023 13:21

Turkiye ne Demis dostumuz Putin E?

Sonraki Haber Yükleniyor...