Tgrt Haber

Rusya Türkiye'ye kurtarma ekibi ve sahra hastanesi yolladı! Deprem bölgesinde bekleyiş sürüyor

07 Şubat 2023 06:30 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 06:46

Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Rusya Acil Durumlar Bakanlığı harekete geçti. Kurtarma ekiplerini Türkiye'ye gönderen Rusya, depremde yaralananların tedavisi için sahra hastanesi de gönderdi.

Dün Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından tüm Türkiye seferber olsa da depremlerin şiddetinin büyüklüğü nedeniyle hala ulaşılamayan bölgeler var. Enkaz altında, başında bir umut bekleyiş sürerken yurt dışından da yardımlar​ gelmeye devam ediyor. Son olarak Rusya​, Türkiye'ye kurtarma ekibi ve sahra hastanesi gönderdi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı gündüz saatlerinde gönderilen arama kurtarma​ ekiplerine ek olarak akşam saatlerinde yeni ekiplerin yola çıktığını açıkladı. Bakanlık ayrıca deprem bölgelerine kurulması için sahra hastanesi gönderiminin de gerçekleştirildiğini duyurarak, "Depremzedelere doğrudan afet bölgesinde yardım sağlamak amacıyla Türkiye’ye hava yoluyla taşınabilen bir sahra hastanesi gönderildi. Hastanede çalışan 40’tan fazla uzman nitelikli tıbbi yardım sağlayacak" denildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'ye gönderilen ekiplerin havaalanlarından yola çıkışlarına ve uçaklarla yardım paketlerinin gönderilmesine dair görüntüler de yayınladı.

Bakanlık Türkiye'nin yanı sıra Suriye'ye de kurtarma ekiplerinin yanı sıra insani yardım malzemelerinin gönderildiğini duyurdu.

SURİYE'DE DE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Deprem, Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi. Deprem nedeniyle söz konusu illerde büyük yıkımlar meydana geldi. Esad rejiminin haber ajansı SANA'nın haberine göre, depremde Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde rejim kontrolündeki bölgelerde 656 kişi hayatını kaybetti, 1419 kişi yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü.

 Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlediği bilgiye göre, Suriye'nin İdlib ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı bölgelerinde en az 700 kişi öldü, 2000'den fazla kişi yaralandı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...