Tgrt Haber

Rusya-Ukrayna barış müzakerelerinde 5. tur! Anlaşma için Türkiye'nin adı geçiyor

15 Mart 2022 09:54 - Güncelleme : 15 Mart 2022 22:37
Ukrayna-Rusya arasındaki 4. tur barış görüşmeleri dün 'teknik ara' nedeniyle sonlandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 19. gününde, taraflar dün yapılan barış müzakerelerine verdikleri 'teknik ara'nın ardından bugün yeniden bir araya geldi. Video konferans yoluyla yapılan görüşmeler işgalin 20. gününde devam ediyor.

Ukrayna-Rusya arasındaki 4. tur barış görüşmeleri dün 'teknik ara' nedeniyle sonlandı.

Rusya'nın Ukrayna'nın işgali 20. günde de devam ederken barış görüşmeleri de bugün kaldığı yerden devam ediyor. Artık video konferanslarla gerçekleştiği belirtilen görüşmelerin dördüncüsü dün 'teknik ara' ile sonlandı. Ukrayna, tanımların netleştirilmesi için müzakerelere ara verildiğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, "Müzakereler yeniden başlatıldı. Taraflar arasında zorlu bir tartışma sürüyor." ifadesini kullandı.

'TEKNİK ARA VERİLDİ'

Ukrayna heyetine başkanlık eden Podolyak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 4. tur müzakerelerin "zor" olduğunu belirterek, "Müzakereler, barış, ateşkes, askeri birliklerin çekilmesi ve güvenlik garantileri için yapılıyor" demişti.

Yapılan müzakerelere alt grupların ek çalışmalar yapması için "teknik ara" verildiğini belirten Podolyak, müzakerelerin bugün devam edeceği bilgisini paylaşmıştı.

ANLAŞMA İÇİN TÜRKİYE VE İSRAİL'İN ADI GEÇİYOR

Uzmanlara göre, taraflar nihai metin taslağı üzerinde çalışıyor. Oluşturulacak barış anlaşması taslağının Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenski ile Rus lider Vladimir Putin arasında imzalanması bekleniyor.

Anlaşmanın imzalanma konumu olaraksa Türkiye ile İsrail'in adı öne çıkıyor.

UKRAYNA TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile müzakerelerin 4. turunda Kremlin yönetiminden ateşkes, birliklerin derhal geri çekilmesi ve güvenlik garantisi talep ettiklerini bildirmişti.

Müzakerelerin zor geçeceğine dikkati çeken Podolyak, "Rusya, saldırgan eylemlerinin saçmalığını fark etse de Ukrayna'nın barışçıl şehirlerine karşı 19 gündür uygulanan şiddetin doğru bir strateji seçimi olduğu yanılsaması içinde." ifadesini kullanmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...