Tgrt Haber

Rusya: Ukrayna esirleri taşıyan uçağı füzeyle vurdu

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ocak 2024 22:45 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 22:55

Rusya Soruşturma Komitesi, "Ukraynalı esirleri taşıyan uçak, Ukrayna tarafından füzeyle vuruldu" açıklamasını yaptı.

Rusya​ Soruşturma Komitesinden, Rusya’da düşen askeri nakliye uçağı ile ilgili devam eden soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada, "Ukraynalı esirleri taşıyan uçak, Ukrayna​ tarafından füzeyle vuruldu” denildi.

Rusya’da dün düşen ve 65'i Ukraynalı esir​ asker olmak üzere 74 kişinin öldüğü İL-76 askeri nakliye uçağı ile ilgili soruşturma devam ederken, Rusya Soruşturma Komitesi açıklamada bulundu. Komite tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna'nın silahlı oluşumları tarafından bu terör eyleminin gerçekleştirilmesinde yer alan kişilerin kimliğini belirlemeyi amaçlayan bir dizi soruşturma yürütülüyor. Olay yerindeki incelemeden elde edilen ön veriler de dahil olmak üzere soruşturma faaliyetlerinin ilk sonuçları, uçağa Ukrayna topraklarından gelen bir uçaksavar füzesi tarafından saldırı yapıldığı sonucuna varmamızı sağlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Komite, ayrıca düşen uçakla ilgili başlatılan soruşturmaya dair de görüntüleri yayınladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...