Tgrt Haber

Rusya Ukrayna kararından dönmeyecek: Silah sevkiyatı, hedeflerimizden vazgeçirmeyecek

25 May 2023 10:37 - Güncelleme : 25 May 2023 10:49
Rusya Ukrayna kararından dönmeyecek: Silah sevkiyatı, hedeflerimizden vazgeçirmeyecek

Rusya, Ukrayna'nın işgal girişimini sürdürmede kararlı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'ya silah sevkiyatlarının, Rusya'yı "özel askeri operasyon" hedeflerinden vazgeçirmeyeceğini söyledi.

Rusya​'nın başkenti Moskova'daki basın toplantısında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova​, Ukrayna​'ya F-16​ savaş uçaklarının verilmesi ihtimalini değerlendirdi. Zaharova, Batılı ülkelerin Ukrayna’daki savaşın sona ermesini istemediğini belirterek, ''Bu, çatışmaların tırmandırılmasının ve Avrupa kıtasındaki durumun istikrarsızlaşmasının diğer bir aşamasıdır. Kiev rejimine herhangi bir silah sevkiyatı, başlattığımız özel askeri operasyon kapsamında belirlenen hedeflerden vazgeçirmeyecek.'' ifadesini kullandı.

''TERÖR EYLEMLERİ, SERT ŞEKİLDE ENGELLENECEK''

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında kullanılan liman sayısı ve ihraç edilen ürün listesinin genişletilmesi ile ilgili soruya Zaharova, ''Rus tarafı, uzman toplantıları sırasında diğer ilgili taraflara, ürün listesi ve liman sayısının genişletilmesinin söz konusu olmadığını defalarca dile getirdi.'' yanıtını verdi.

Zaharova, Rusya Tarım Bankası (Rosselkhozbank) dahil tüm Rus bankalarına SWIFT yaptırımlarının kaldırılması yönünde herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtti.

Hafta başında ülkesinin Belgorod bölgesine Ukrayna sabotaj grubunun girmesine ilişkin Zaharova, ''Buna benzer terör eylemleri, ileride de sert şekilde engellenecek.'' dedi. 



Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...