Tgrt Haber

ABD Ukrayna’daki diplomatlarını Polonya’ya çekti

22 Şubat 2022 05:52 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 05:57
Blinken, ABD vatandaşlarına Ukrayna'dan derhal ayrılmaları yönündeki tavsiyelerini yinelediklerini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusu konusunda operasyon emri vermesi sonrasında ABD daha önce başkent Kiev'den Liyv kentine çektikleri diplomatlarını geçici süreliğine Polonya'ya çektiklerini açıkladı.

Blinken, ABD vatandaşlarına Ukrayna'dan derhal ayrılmaları yönündeki tavsiyelerini yinelediklerini belirtti.

Rusya-Ukrayna krizini Putin’in açıklamaları ile adeta alev aldı. Ukrayna’nın doğusundaki Rus ayrılıkçılıkların bağımsızlığını tanıyan Putin, yaptırım tehditlerine karşı operasyon emrini verdi. “Barış Gücü Operasyonu” adı verilen emir ile Rus ordusu Ukrayna’nın topraklarına girecek.

GERİ ÇEKİLME KARARI ALDI

Rusya’nın bu hamlesi sonrası ABD daha önce başkent Kiev'den Liyv kentine çektikleri ABD diplomatlarını geçici süreliğine Polonya'ya çektiklerini açıkladı. Blinken yaptığı yazılı açıklamada, "Güvenlik nedeniyle şu anda Lviv'de bulunan Dışişleri Bakanlığı personeli geceyi Polonya'da geçirecek. Personelimiz, Ukrayna'daki diplomatik çalışmalarına devam etmek ve acil konsolosluk hizmetleri sağlamak için düzenli olarak geri dönecektir." ifadelerini kullandı.

ABD VATANDAŞLARINI UYARDI

ABD'nin Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığına işaret eden Blinken, ABD vatandaşlarına Ukrayna'dan derhal ayrılmaları yönündeki tavsiyelerini yinelediklerini belirtti. Blinken, "Ukrayna'daki güvenlik durumu ülke genelinde öngörülemez olmaya devam ediyor ve kötüleşebilir. Herhangi bir Rus askeri operasyonunun sivil hava taşımacılığı ciddi şekilde kısıtlama olasılığı çok yüksek. Rus birlikleri, işgal planlarına benzer bir şekilde sınıra yaklaşmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...