Tgrt Haber

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde çarpıcı iddia: Savaşa bir ülke daha katılıyor

28 Şubat 2022 12:12 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 13:07

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri harekât sonucunda başlayan savaş devam ederken bir ülkenin daha savaşa katılabileceği iddia edildi. Belarus’un Rusya'yı desteklemek için Ukrayna'ya asker göndermeye hazırlandığını söyledi.

Ukrayna - Rusya savaşında 5'inci güne girilirken bölgeden çatışma ve bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor. İki ülke arasındaki savaşta müzakere kararı alındı. Taraflar Belarus'ta müzakere masasına oturacak. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise o görüşmelerden sonuç çıkacağından pek de ümitli değilken Rusya’nın müzakerecisinin anlaşmaya istekli olduğu ifade ediliyor.

Tüm dünya gözünü bu kritik görüşmeye çevirmişken Rusya-Ukrayna savaşına bir ülkenin daha dahil olabileceğini iddia eden ve isminin açıklanmasını istemeyen ABD’li bir yetkili Belarus'un pazartesi günü başlayabilecek bir konuşlandırmada Rusya'yı desteklemek için Ukrayna'ya asker göndermeye hazırlandığını söyledi.

ABD’li yayın organı Washington Post'ta yer alan habere göre ABD’li yetkili Belarus'un savaşta Rusya'nın "uzantısı" gibi hareket edeceğini belirtti.

PUTİN'İ DESTEKLİYOR

Savaşa katılacağı iddia edilen Belarus’un lideri Aleksandr Lukaşenko, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgali destekleyen ve Putin’in yakın müttefiklerinden biri. Zira Lukaşenko, Ukrayna’ya askeri harekat öncesinde Rus ordusunun ülkesinde toplanarak askeri tatbikatlar yapmasına izin vermişti. İki ülkenin orduları gövde gösterisinin ardından Rus birliklerinin Belarus’ta bir süre daha kalacağı duyurulmuştu. Tatbikatın ardından ise Rusya’nın Ukrayna’yı işgali başladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde çarpıcı iddia: Savaşa bir ülke daha katılıyor

Belarus’ta dün düzenlenen referandumun sonucunda ülkede nükleer silah bulunmasına dair yasak kaldırıldı. Geçtiğimiz Pazar günü Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenkoi le görüşen Rusya’nın savaş açtığı Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Lukaşenko’nun "Belarus askerlerinin Ukrayna’ya girmeyeceğine dair söz verdiğini" söylemişti.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken iki ülke Belarus’ta müzakere yapma kararı almıştı. Belarus’un savaşa katılmasının müzakereleri karmaşık hale geleceği belirtiliyor.

BELARUS’TAN UKRAYNA’YA FÜZE ATILDI

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının 4’üncü gününde, Rusya, Belarus'tan Ukrayna topraklarına “İskender" balistik füzesi fırlattı. Füzenin Jitomir kentindeki Jitomir Uluslararası Havaalanı’nı vurduğu aktarılarak, Ukrayna birlikleri ve zırhlı araçlarının büyük hasar aldığı öğrenildi. Ukrayna kaynakları, balistik füze saldırısını Belarus topraklarından yapıldığını doğruladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...